Quilling gereja. Kelas induk dengan foto langkah demi langkah

Quilling begitu unik yang boleh memindahkan mana-mana imej - sifat, manusia, haiwan, struktur seni bina ... Ini adalah mengenai seni bina dalam teknik quilling hari ini dan bercakap.

Untuk membuat gambar, anda perlu mewakili apa yang akan berlaku dengan jelas, jadi anda perlu mengurus lakaran terlebih dahulu. Foto bangunan yang anda mahu pindahkan ke gambar anda, anda boleh mencari di Internet, atau hanya menarik sesuatu yang anda sendiri. Dalam kes ini, kita akan membina sebuah gereja, dan melukis lakaran kita sendiri. Nah, apa yang akan berlaku seterusnya - lihat di bawah.

Untuk kerja anda perlu:

• Jalur kertas untuk quilling lebar 5 mm
• Alat Quilling
• gam PVA
• Gunting
• Pensil berwarna
• Penanda kuning
• Lumograph

Bagaimana cara membuat gereja dalam teknik quilling?

Bahawa gereja kita kelihatan lebih realistik, dan tidak tergantung di udara, di atas kanvas dengan pensel berwarna menarik latar belakang hijau dan biru. Biru - langit, rumput hijau.

Quilling gereja

Sekarang, daripada jalur 30 cm panjang putih, biru, biru, hitam dan kuning, kami akan menghasilkan gulungan longgar dengan diameter 1.5 cm. Semua gulungan mestilah bersaiz yang sama, jadi kami akan menggunakan lumograph untuk mematuhi keadaan ini. Hujung gulungan semua ditetapkan dengan gam.

Quilling gereja

Sedia menggulung warna biru dan biru dengan dataran jari anda. Bentuk yang sama pada masa akan datang, kita perlu dan gulungan kuning dan putih, dan oleh itu mereka dibentuk menjadi kotak.

Quilling gereja

Kami memutar gulung putih ke dalam "lobules" dan "crescents".

Quilling gereja

Kemudian kami melekatkan "setengah bulan" secara berpasangan, dengan itu mendapatkan tingkap untuk gereja, dan kemudian kami melekatkan setiap bahagian dengan jalur hitam untuk kontras.

Quilling gereja

Quilling gereja

Mengikut rajah yang ditunjukkan dalam gambar seterusnya, kami melekatkan bahagian-bahagian satu ke satu ke kanvas gambar. Kuadrat hitam menyebarkan pintu gereja, putih - tingkap, biru dan biru - dinding, dan kuning - hiasan.

Quilling gereja

Setelah membina bangunan gereja itu sendiri, kami melangkah ke kubah. Untuk pembuatan mereka, kita memutar beberapa gulung longgar kuning dengan diameter 1.5-2 cm, selepas itu kita memberi mereka bentuk "glazik". Kami membentuk satu roll dalam segitiga.

Quilling gereja

Di tengah-tengah bahagian atas bangunan kami melekat segitiga warna kuning, dan di tepinya - "mata".

Quilling gereja

Kemudian kami melekat pada kanvas butiran yang diperlukan untuk membina kubah, iaitu "iris" biru, segitiga kuning dan gulungan longgar. Sebagai kesimpulan, lukiskan salib di dekat setiap kubah dengan pena terasa kuning.

Quilling gereja

Untuk menghiasi gereja, kami melancarkan beberapa gulung kuning longgar dengan diameter 1 cm, kemudian gam ke bahagian atas bangunan.

Quilling gereja

Quilling gereja

Ia masih membuat beberapa daun untuk menghiasi gambar. Kami memutar beberapa gulungan longgar hijau dengan diameter 1.5 cm, kami memberi mereka bentuk "sayu".

Quilling gereja

Kami tampalkan daun siap di sudut kanan atas gambar.

Quilling gereja

Itu sahaja, gereja kami sudah siap.

Quilling gereja

Quilling gereja

Quilling gereja

Gambar sedemikian akan menghiasi mana-mana bilik untuk percutian Paskah dan bukan sahaja!
Buat dengan keseronokan!

Pengarang: Julia Ulyanova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 32 = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: