Origami. Ular modular. Mudah. Kelas induk

Adakah anda takut kepada ular? Ramai orang takut kepada mereka, walaupun ada orang yang mengagumi ular. Teknik origami modular akan membolehkan anda bukan sahaja untuk mengagumi ular, tetapi juga untuk bermain dengan selamat dengannya.

Ular Modular Mudah

Dalam kelas induk ini terdapat dua varian ular modular - langsung dan bengkok. Produk ini boleh dipanggil mudah dalam pelaksanaan. Namun, ada kesukaran. Pertama, anda perlu membuat bilangan betul modul segitiga. Kedua, anda perlu berhati-hati apabila memasang kepala, tetapi penerangan langkah demi langkah dalam kelas induk akan membantu anda menyelesaikan masalah pemasangan.

Sekiranya ular modular secara konvensional dibahagikan kepada ekor, batang dan kepala, ternyata ekor dan kepala kedua-dua ular itu dikumpulkan sama rata (jumlah modul yang sama). Badan bukan sahaja dipasang dengan cara yang berbeza, tetapi juga mempunyai bilangan modul yang berbeza. Ular langsung diperlukan 237 modul, pada lenturan - 251. Plus dua modul mata kecil dan jalur kertas untuk lidah.

Perhimpunan

Perhimpunan bermula dari ekor. Dalam setiap poket modul pertama kita memasukkan modul dengan dua sudut (dikumpulkan 2 baris).

Ekor ular

Kami mengumpul 8 baris, modul seli mengikut skema 1-2. Sila ambil perhatian bahawa pada peringkat ini tidak ada sudut bebas (tidak diisi).

Ekor ular
Ekor ular

Baris ke-9 - 3 modul, Baris ke-10 - 2 dan Baris ke-11 - 3 modul. Oleh itu, kita bergerak lancar ke perhimpunan batang ular.

Torso ular
Torso ular

Bermula dari baris ke-12, ular dikumpulkan dengan cara yang berbeza. Ular atas (lurus) ditunjukkan dalam skema 2-3 (atau 3-2) dan ular yang lebih rendah

Torso ular

Kami membuat giliran licin. Untuk ini, dalam Baris ke-13 (ular membongkok), tambahkan 3 modul seperti yang ditunjukkan dalam foto:

Torso ular

Baris dari 14 hingga 17 mempunyai tiga modul (ular yang membungkuk) dan dipindahkan ke kanan. Baris ke-18 ular lurus mempunyai 4 modul dan kemudian ular ini (sehingga kepala) akan dipasang mengikut skema 3-4. Ular lentur ada di baris ke-3 modul ke-18 (lihat gambar):

Torso ular

Selanjutnya (sehingga kepala) kelas tuan akan menerangkan hanya pemasangan ular yang membungkuk. Siri ke-19 - 3 modul (dengan pergeseran ke kanan), Baris ke-20 - 4 modul.

Torso ular

Belok pertama selesai. Kami memulakan belokan batang ke kiri. Baris dari 21 hingga ke 25 mempunyai modul 3-4-3-4-4 masing-masing.

Torso ular

Baris dari 26 hingga ke-34 - 4 modul setiap satu.

Torso ular

Twist baru. Baris dari 35 ke 38 mempunyai modul 3-4-3-4 masing-masing.

Torso ular

Baris dari 39 hingga ke-46 - 4 modul setiap satu. Siri dengan 47 ke 50 mempunyai modul 3-4-3-4 masing-masing.

Torso ular

Giliran terakhir dengan peralihan ke kepala. Baris dari 51 hingga ke-56 - 4 modul setiap, Baris ke-57 - 3 modul, Baris ke-58 - 4 modul.

Torso ular

Sebelum ini kumpulkan kepala membuat modul mata dan potong lidah ular keluar dari kertas.

Kepala ular

Sekali lagi, dua ular - kedua-dua lurus dan lengkung - dikumpulkan secara identik. Kami akan mengumpul rahang bawah. Tambah dua baris 4 modul (lihat foto).

Kepala ular

Selanjutnya, rahang bawah dikumpulkan mengikut skema 3-4-3-2-1 dan bahasa ditetapkan:

Kepala ular
Kepala ular

Di tempat yang sama di mana modul pertama rahang bawah dipasang, kami memasukkan 5 modul bahagian atas kepala (lokasi modul dan kaedah pemasangan ditunjukkan dalam warna biru dalam foto).

Kepala ular
Kepala ular
Kepala ular

Bahagian atas kepala dikumpulkan lebih lanjut mengikut skema 5-4-5-4-5-4-3-2. Berhati-hati. Selepas itu, modul kecil yang memainkan peranan mata ditambah.

Kepala ular
Kepala ular
Kepala ular

Tahniah, dua ular dikumpulkan!

Ular Modular Mudah

Ular Modular Mudah
Ular Modular Mudah
Ular Modular Mudah

Sergey khas untuk masterclassy.ru

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: