Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Saltet kål er en enkel og nødvendig forberedelse for vinteren, det er mange oppskrifter, og en av dem - saltkål i krukker. La oss starte med å velge kål. Det er best å ta saltet kål av midter-sen-varianter med avrundede eller litt flate hodene. Bladene skal være saftige, ikke tørre og tynne. Ikke egnet til å plukke gaffelpluggform.
For å få salaten til å lykkes, bør kål inneholde en tilstrekkelig mengde sukker. Det finnes varianter som er best for dette formålet, for eksempel Glory. Men generelt, prøv bare kål smak. Hvis det er hyggelig å spise rå, så er det saltet normalt. Salting i saltlake akselererer prosessen, og når det er mangel på sukker i kål, hjelper det å rette opp denne mangelen.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Vi tar gaffelkål for 2,5-3 kg. Ikke ta små hoder. De vil ha mer avfall, og kvaliteten på store gafler er bedre. Velg en tett hvitkål. Hvis det er sterkt grønt, blir ferdigproduktet gråaktig.
Ved dette beløpet må du ta et par gulrøtter, ca 300 g, noen laurbærblade 2-5 til smak, sorte og søte pepperterter. Nummer - på viften. Hvis du liker varmt, så 10-15 erter på en tre-liters krukke. Fra det oppgitte beløpet vil du få ca 4 liter. Shink kocany kan være en vanlig skarp kniv, men shinkovka eller grønnsakskniv vil forenkle denne prosessen, kabbens bånd blir tynnere og jevnere. Klipp hodet i halv eller fjerdedel, fjern stubben og kutt av de tykkeste og groveste årene. Bredden på stripene bør ikke være mer enn 5 mm. Gulrøtter gnides på et stort riper eller på en riper for koreanske gulrøtter.
Spred de hakkede grønnsakene i en bolle og bland. Du kan knuse hendene litt, men ikke nødvendigvis. Sterkt røvet hender kål vil være myk i salting. Fyll grønnsaksblandingen med rent vasket tørrbokser over bøylene eller litt høyere. Krydder fordeles jevnt under installasjonen.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Fyll alle kjølte saltlake, som er forberedt på forhånd. For ham i 1 liter kokende vann oppløses det 2 st. skjeer med salt uten lysbilde og 1 st. en skje med sukker. I stedet for undertrykkelse, slik at kålen ikke flyter på saltlakeflaten, setter vi inn et polyetylentrekk i esken. Vi legger krukken i en bolle og la den stå ved romtemperatur. Omtrent tre dager vil gå gjæring. For å bedre å gå ut av gasser, må du periodisk gjennomsyre kålmassen. Dette kan gjøres med en bambuspinne til sushi eller en smal rustfri stålkniv.
Hvis saltlake strømmer inn i en bolle, bør den samles inn i en ren krukke. Deretter fjern lokket fra krukken, lukk krukken og legg den i kjøleskapet. Etter avkjøling kan saltlake løsne seg. Her er vi nyttige og den vi samler inn fra en bolle.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

En annen oppskrift på kylling i en krukke, denne gangen uten saltlake. Forholdet mellom kål og gulrøtter er det samme som i forrige oppskrift. Det er for 3 kg kål ca 300 g gulrøtter. Tynn ristekål, legg til ristede gulrøtter, omtrent 1 skje salt, og bland alt sammen med hendene. La bollen stå i en time for å la kåljuice. For å få en vellykket logg ut, velg en saftig, søtkål og gulrøtter med en knase, et lyst, ikke-sint kjøtt. Ikke gni massen med hendene dine, ellers i stedet for kålstrimler får du filler.
Hvis råmaterialet er av høy kvalitet, vil saften være ganske nok uten den. Hvis du tror at kålen ikke er søt nok, legg til litt sukker til massen - ca 0,5-1 skje. Dette vil øke hastigheten på gjæringsprosessen. Etter en time, skift kålen i bokser, legg til 2-4 ganger til en tre-liters krukke mellom lagene av grønnsaker 1 laurbærblad og 2-3 erter av sort pepper. Du kan sette et glass i krukken med en passende diameter på vann for å presse kålmassen. Vi setter krukken i en ren bolle for å samle juice hvis den går over kanten. Uten sukker kan denne kål gjær i 5-6 dager ved romtemperatur.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Salting kål med biter i bokser Det er enkelt og krever ikke lang tid. Ved pickling kan du legge gulrøtter, rødbeter, duftende urter og krydder. For et slikt preparat trenger vi saltlake, så vel som når det syrker tomater, fordi store skiver grønnsaker ikke vil gi nok juice. Brine er forberedt fra beregningen av 2 ss salt litt med opptil 1 liter vann.
Klipp kål fra et par toppløv, kutt i halvparten. Deretter kuttes hver halvdel av 3-4 lobuler og skiver på tvers av 3-4 deler. På bunnen av bankene kaster du bladblad og 3-4 pepper, legger du ut kålstykker, heller dem med skiver av store riller eller sirkler av gulrøtter. Hvis ønskelig, kan du legge stykker av bete, hvitløk, spisskumfrø, persille eller selleri til de samme grenene. Omtrentlig forhold: 1 kg kål 100 g gulrøtter, 100 g sukkerroer, 3-4 fedd hvitløk, et par kvistre av grønt.
Det er mulig å salt i en bank store stykker og vanlig finskåret kål med gulrøtter, legger lag for lag både det og et annet. Så du vil ha mindre ledig plass. Banken, som vanlig, helles kaldt saltvann, legger undertrykkelse. La arbeidsstykket stå i 3-4 dager ved romtemperatur. Den ideelle temperaturen for gjæring er 18-20 grader. Hvis du avviker i en eller annen retning, kan det være et prosessbrudd.

Metoder for å plukke kål i bokser

Alternativer for salting så mye som husmødrene, fordi hver har sin egen presisjon, og kål har sin egen smak. Noen legger til saltingen av eddik og vegetabilsk olje. Men dette er en amatør. Hvis du lager et preparat med eddik, bruk en bedre vin eller frukt, det er mye bedre enn alkohol. Apple cider eddik kan være forberedt av seg selv, men det er på salg. Forresten, kan du salt ikke bare hvitkål. Egnet til dette formålet er rødt og farget, men salt det bedre i saltlake. Pickling rødkål er gjort i henhold til samme oppskrift som hvitkål. Men det er bedre å gjøre det med rødbeter, ikke med gulrøtter. Hvis du tar gulrot, må du ikke gni den på en riper, men kutt i store strøer eller krus.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Salting blomkål er gjort annerledes: Ta en 1-liters saltløsning for 1 liter vann. en skje salt med et lysbilde og 1 ss sukker uten lysbilde. Ta 2 hoveder av blomkål med en samlet vekt på ca 1,5 kg, et pund gulrøtter, et hvitløkhode, sort pepper og duftende erter 3-4 egg, 3-4 laurbærblad. Klipp kål på blomstrer og blanch i kokt vann i 1,5-2 minutter, og køl straks under en strøm med kaldt vann. La oss gå av kulden. Etter dette lagrer vi blomsterstanden og gulrøtter i krukken, tilfører jevnt tilsatte hvitløk og krydder. La de øverste bankene ha litt plass. Fyll saltlake, legg undertrykkelse og la det stå i 2-3 dager ved romtemperatur. Deretter kan du fjerne arbeidsstykket i kjøleskapet. Etter 4-5 dager blir det klart. Fremskynde prosessen tillater det rask salting av kål i bokser varm saltlake.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Plukker kål i bokser video vil hjelpe deg i tilfelle at du er en perfekt nybegynner, og dårlig forestille seg deg selv som beskriver hele teknologiske prosessen.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Varm salting av kål i bokser lar deg lage et emne raskt. Men konserveringsmiddelet her vil tjene som eddik, og ikke melkesyre, som dannes ved naturlig gjæring. Dessverre er en naturlig suring uten eddik nesten umulig å oppnå raskere enn i 3 dager. Så, oppskriften: For 1 kg kål 100 g gulrøtter, et par fedd hvitløk.
Krydder tar til smak, vanligvis et løvblad og paprika, svart og duftende. Brine: For 0,5 liter vann 100-150 ml eddik 6-9%, en halv kopp sukker, et halvt glass vegetabilsk olje, 1 st. l. av stort salt. Shinku-kål i tynne strimler, gulrøtter tre på et stort riper eller riffel for koreanske gulrøtter, bland alt i en bolle.
Kålskjæring kan ikke spres over bankene til toppen, men la litt ledig plass. Fyll krukkene med varmt saltlake og la arbeidsstykket stå i 3 timer. Etter det kan du spise den. Du kan gjøre dette på denne måten allerede på våren. Sommersorter er også egnet. Siden det er forberedt raskt, er det ikke nødvendig å lage en stor del. Denne kålen er lagret i kjøleskapet under en vri eller et plastlokk.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Pickling kål skiver i krukker På den georgianske oppskriften på stikkontakten får du en fantastisk, varm matbit, som ikke bare er utmerket smak, men også vakker i utseende. Det er ganske i stand til å dekorere selv det festlige bordet. Hva vi trenger:
-hvitkål 3 kg
- redusert spisestue 1,5 kg
- blad selleri dampbjelker
- pepper krydret 2-3 stk (hvis du ikke liker det veldig skarpt, ta en pepper større størrelse og en)
- hvitløk 2 store hoder
- stort steinsalt 3 spiseskjeer med topp
- vann 2l

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

For denne billetten er det bedre å ta små hoder av kål som veier omtrent et kilo. Den skal være hvit, med saftige blader uten tykke grove årer. Det er best å velge en riktig avrundet plugg. Rødbete er ikke veldig stor, mørk, søt med en tynn hud. Først skal vi tilberede en saltlake: koke vannet og oppløs saltet i den. Brine kult.
Du trenger kanskje det ganske mye, så gjør det bedre med overskudd. I kål, fjern 1-2 øvre blader, klipp stubben, og kutt deretter gaflene langs 6-8 lobuler. Kocherygu klippes ikke ut slik at lobulene ikke faller fra hverandre. Vi kutter rødbeter i tynne sirkler eller halvcirkler. Hvitløk renses, min, vi demonterer. Hver tann er kuttet i 2-3 deler. Pepper er renset fra frø og kuttet i ringer.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Vi fyller krukken så: Legg litt rødbeter på bunnen, så kverner med kål, smør dem med stykker av beter, skiver med hvitløk og purliner med pepper, legg til 1-2 foldede kvister av selleri.
Fyll boksen til toppen. Det øverste laget er bete. Slik at grønnsakene ikke flyter opp og ikke ser ut av saltlake, noe som kan føre til mugg, skyv plastdekselet i bokser eller sett en ren flaske med egnet diameter fylt med vann eller et glass i halsen på krukken. La glassene gå til gjæring ved romtemperatur.
Gasshastigheten avhenger av temperaturen i luften og sukkerinnholdet i bete og kål. Jo varmere på kjøkkenet, jo mer søt grønnsaker, jo raskere og mer aktivt går prosessen. Men i for varmt vær å gjøre arbeidsstykket er ikke verdt det. Kål vil være klar i 3-5 dager. Deretter dekkes bankene med plastlokk og rengjøres i kjøleskapet. På bordet kan du tjene som skiver, som det ble saltet, eller kuttet i mindre stykker. Stykker av rødbeter og hvitløk er også lagt ut på en tallerken, de har også god smak. Slik kål, sammen med andre pickles, vil perfekt dekorere festbordet.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Salting av kål i glassglass

Kål kan saltes ikke med gulrøtter alene. De neste oppskriftene vil tillate deg å forberede det med forskjellige tilsetningsstoffer. Kombinerer oppskrifter bare én ting: de krever ikke sterilisering og kan lagres i kjøleskapet under plastdeksler.
1.Salat: For 5 kg kål la oss ta 1 kg løk, gulrøtter, paprika, 1 glass vegetabilsk olje, 9% eddik, salt og sukker. Tynn klyngekål, gni på en stor røtter gulrøtter. Løk skåret i halvringer. Bulgarisk pepper renses fra frø og kuttes i tynne strimler. Grønnsaker stablet i en stor bolle og blandet med resten av ingrediensene. Vi lar det stå i 5-6 timer, så sprer vi det ut på rene, tørre banker og legger det i kjøleskapet for oppbevaring. Hvis serveringen er for stor for deg, gjør du halvparten.
2.Kål med epler. Du kan legge epler til skiver i kålmasse, smaken av arbeidsstykket vil bli bedre, det vil skaffe eple smak. Men det er bedre å sette to eller tre hele epler i en krukke, jevnt fordelt dem. I dette tilfellet vil epler være svært velsmakende. En del av dem kan kappes når de serveres på et bord og serveres i en salatskål sammen med kål. For 1 kg kål tar vi 100 g gulrøtter, 100 g epler, 20 g salt. Krydderier: sort pepper og søte erter, laurbærblad - etter smak.
3.Kål med cowberry. For 1 kg kål 100 g gulrøtter og 30-50 g lingonbær. Et slikt preparat gjør det mulig å ta mindre salt, siden cowberry inneholder et naturlig konserveringsmiddel. Bland grønnsakene i et basseng og salt som du ville en vanlig salat. Tilsett bær av tranebær og bland. Spred på bokser, legg undertrykkelse på toppen. Etter 3-5 dager kan arbeidsstykket rengjøres i kjøleskapet. Under gjæring er det nødvendig å pierce kålmassen for å frigjøre gasser.

Salting kål i bokser: de beste oppskriftene med bilder

Et interessant faktum: Det er flere vitaminer i surkål enn i fersk kål, og deres sammensetning er rikere.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: