Bulgarian puut. Kastanjoita! Osa 8

Rakkaat ystävät! Näin jotain erittäin kaunista ja käsittämätöntä))) Jaan kuvia kanssasi, ja myöhemmin kirjoitan mitä se on.

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Kastanjahevonen - puu, jota käytetään laajasti puistojen ja puutarhojen viherrakentamiseen. Kastanjan syntymäpaikka on Balkanin niemimaa, josta se on levinnyt lähes kaikkialle maailmaan. Siksi on selvää, miksi puu mieluummin lämmin ja kostea ilmasto. Bulgariassa kastanjat kukkivat lämpimän ilmaston jälkeen toukokuussa. Luonnollisessa ympäristössä luonnonvaraiset kastanjat mieluummin kasvavat vuorten rinteillä pitkin joen rannoilla. Kastanjat ovat yleisiä Aasiassa, Yhdysvalloissa ja lähes kaikkialla Euroopassa.

On mielenkiintoista, että Ranskassa ranskalaiset kunnioittavat kastanjälkejä, jotka vuosittain juhlivat juhlaa hänen kunniassansa. Kastanja-puun osien nimi on täsmälleen sama kuin useimpien puiden. Kastanja on kruunu, kukat, hedelmät, runko, oksat ja vahva juuri.

Kastanja viittaa pyökin perheen yksivärisiin, lehtimäisiin kasveihin. Kasvien keskimääräinen korkeus on 30-50 m. Kastanjan runko kuoritetaan, väriltään tummanruskea. Lehdet ovat kierteisiä, kaksijakoisia. Tähän mennessä tunnetaan yli kymmenen erilaista kastanjaa.

Jokainen, joka on koskaan nähnyt kukkivat kastanjat, ei todennäköisesti unohda tätä todella kiehtovaa näkyä. Kukinnan huippukohdassa puun koko kruunu on peitetty lumenvalkoisilla kynttilöillä - kukintoja.

Valkoisia kukkia, joissa on vaaleanpunaista sävyä, kerätään kastanjapuutarhaan pitkillä pystysuorilla pyramidikuorilla, joiden pituus on 15 cm. Katso tämä kastanja (kuva), puu, kuten näet, pian alkaa kukistua. Kastanjahedelmät ovat kolmikerroksisia laatikoita, peitettyinä piikkareilla, joiden sisällä on ruskean värisen pyöreän muodon siemeniä.

Kauniita kukkivat kastanjat laulivat monet runoilijat. "Rozpovid »puiden kastanjasta löytyy myös ukrainalaisesta kansanperinnöstä ja kirjallisuudesta. On mielenkiintoista, että ensimmäinen maininta kastanjasta, joka on selviytynyt meidän aikanamme, löytyy antiikin Kreikan legenda. Hänen mukaansa eräänä päivänä Cupid vahingossa jätti nuolen ja joutui toiseen sydämeen. Pettyneenä hänen epäonnistumiseensa, hän kääntyi Venus-jumalattaren puoleen, ja hän tuli hänen avuksi. Hän hajosi maapallon maaginen siemeniä, josta kasvoivat kynttilöillä koristellut puut paljastamaan maapallon toukokuun yötä kohden, kun Cupid suosii voimakkaasti nuoliaan.

Jos haluat näyttää lapsellesi, miltä näyttää puu kastanja, kuvaus lapsille tämä puu on helposti löydettävissä kasvitieteen lastenkirjoista.

Kastanjaa pidetään viisauden, varovaisuuden ja voiman symbolina. Hän pystyy suojelemaan pahaa silmästä, ylläpitämään siveyttä ja taistelemaan houkutuksia. Monet ihmiset ovat tehneet kultaa kastanjapuut hedelmiä taskut kuin amuletti suojella pahoja loitsuja ja epätoivoisia ihmisiä. Myös kastanjahedelmien avulla puhdistetaan tilat negatiivisista vaikutuksista.

Ja tiedät, kuinka kasvaa kastanja? Puu ei ole kovin vaativaa maaperälle, mutta samaan aikaan se tarvitsee paljon auringonvaloa täydelle kasvulle ja kehitykselle. Voit kasvattaa kastanjapuun hedelmän tai taimen avulla. Toinen vaihtoehto on tietysti paljon yksinkertaisempi ja luotettavampi. Kasvien taimet syksyllä kaivoissa, joiden syvyys on 50-60 cm, niin että pohjakansi oli maanpinnan yläpuolella. Korjata taimet on suositeltavaa tehdä erityisiä puisia rekvisiittaa. Ja älä unohda taimia eristämään talvella kaatuneet lehdet tai puu sahanpuru.

Kastanja-puu pidetään yhtenä kauneimmista puista kukinnan aikana, mutta on syytä huomata, että tuoksu kastanjapuiden kukkia on erittäin houkutteleva mehiläisille, joten sitä pidetään yhtenä hyvistä hunaja kasveja. Kastanjahunaja on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Se on rauhoittava vaikutus hermostoon, poistaa ihottumaa, auttaa anginaa, vilustuminen, keuhkokuume, gastriitti.

Kastanjan parantavat ominaisuudet

Mitä muuta on kuuluisa kastanjapuun puu? Kastanjan lääketieteellisten ominaisuuksien kuvaus löytyy myös muinaisista käsikirjoituksista. Käytä sitä sekä sisäisesti että ulkoisesti. Hevosen kastanja pystyy vahvistamaan verisuonten seinämää, minkä vuoksi sitä käytetään laajalti suonikohjujen, tromboflebiitin, jalkojen haavojen, peräpukamien hoitoon. Kastanja-tinktuuria käytetään mononukleoosin, reuman, kihelmän, lymfogranematosisin, eturauhasten adenoman hoitoon.

Hoitovälineet ovat kastanjan hedelmät, lehdet ja kukat. Useita kastanjatyyppejä käytetään lääkkeiden valmistamiseen. Muista, että kaikki kastanjaan perustuvat lääkkeet on otettava lääkärien valvonnassa. Kastanjaon perustuvien lääkkeiden liiallinen ja hallitsematon käyttö voi aiheuttaa närästystä, pahoinvointia, oksentelua. Vastakohdat kastanjapuun käyttöön ovat atopinen ummetus, epäsäännöllinen kuukautiskierto, hypertensio, gastriitti, raskaus ja imetys.

Hedelmä kastanja on supistavia, anti-inflammatorisia, tonic ominaisuuksia. Kotona kastanjapuun värein perustuen voit valmistaa tinktuureja, voiteita, dekooksia, teetä. Kastanjaa käytetään myös laajasti homeopatiassa. No, kuten näette, kaikilla kastanjapuun osilla on parantavia ominaisuuksia ja niitä käytetään laajalti virallisessa kansanlääketieteessä.

Marroni - syötävät kastanjat, jotka eroavat muista kastanjälistä, suurilla ja epätavallisen makeilla hedelmillä. Kotimaassa syötävä kastanja on Aasia. Samaan aikaan ei missään tapauksessa saa syödä hevosen kastanjapuun hedelmiä, koska ne voivat aiheuttaa vakavia myrkytysaineita, joissa on kohtalokas lopputulos.

Syötävän kastanjan hedelmistä valmistetaan kaikenlaisia ​​jälkiruokia, kastikkeita, evästeitä. Harvat ihmiset tietävät tämän kastanjahedelmiä jota käytetään oluen valmistukseen, jolla on lääketieteellisiä ominaisuuksia.

Monien vuosien ajan kastanjadon hedelmät ovat säästäneet maanviljelijät ja köyhät nälästä, joten heidät nimettiin "leipää köyhille". Tänään kuuluisimmista ja hienoista ravintoloista valikossa näet ruokia kastanjoilla.

Lopuksi haluan sanoa, että hakukyselyn avulla "kastanjapuun kuva", Löydät runsaasti kuvia, kirjoista kuvia sekä valokuvia, jotka näyttävät kauniita kastanjoita.

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Bulgarian puita

Tietoa siitä, kuinka kastanjat kukkivat, voit lukea täältä: Mistä ja milloin kastanjat kukkivat? Kuva kastanjapuun kukkia

Ystävällisin terveisin, Ekaterina Ianova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − = 77

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: