Teknik för målning

På olika ställen, auktioner - möter vi många vackra målade glasställ för ljus, vaser, tallrikar etc. Men tänkte du någonsin att det är riktigt att du själv gör en sådan skönhet?

Idag kommer vi att bekanta oss med sådana arter som glasmålningsteknik. Glasmålningstekniker kan delas in i två huvudområden, vilka skiljer sig från varandra i material, skeden av processen för målning och det slutliga resultatet: tekniken med målning på glasbeläggning (opaka) färger; Teknik för målning på glas med genomskinliga (färgat glas) färger.

målning på glas

Arbetsstadierna skiljer sig åt för var och en av dem. I det första fallet är tekniken för att måla glas med akrylfärger väsentligen ingen skillnad från att arbeta med akvareller, gouache, andra typer av färger. Färger kan blandas som du vill, överlagd på varandra, vilket skapar skuggor, halvtoner, mjuka nyanser. Om du är mer eller mindre erfaren artist, kommer du inte att kunna arbeta i tekniken för att måla glas med akrylfärger. Om du just börjar på det konstnärliga området måste du först lära dig de allmänna principerna för att arbeta med färger, behärska grunderna i teckning.

I det andra fallet - först på glaset med en speciell penna eller markör ritas en tydlig kontur av bilden. Sedan appliceras en tunn relieflinje med hjälp av en outliner längs konturen. Insidan av ritningen är täckt med transparenta färger för glas.

Om färgerna du använder bränner, är det nödvändigt att placera arbetet ett tag i ugnen, uppvärmd till den temperatur som anges i instruktionerna för färger.

Teknik för målning på glas - inte så enkelt som det kan tyckas vid första anblicken. Men det betyder inte att det inte behöver tas för nybörjare. Om det finns en önskan - försök, och kanske någon gång kommer du att kallas mästaren i det här fallet!

Om du fortfarande börjar - rekommenderar vi att du granskar mästerklassen för att arbeta med denna typ av målning.

Också inte mindre intressant är Kinesisk målningsteknik. Det kallas också målning på tyget - batik. Det är en av de tre gamla kinesiska metoderna av handgjorda färgade mångfärgade tyger.

Kinesisk målning

Med denna metod för målning på tyget används vax. Vax appliceras på gränserna för mönstret, och detta förhindrar blandning av färger. Som motiv i ritningen används geometriska figurer och bilder av människor, blommor, fåglar och djur. Efter applicering av färgerna får tygerna torka helt. Därefter tvättas duken noggrant i varmt vatten, vilket löser upp vaxet.

Kinesisk målning

Här har vi ansett sådana intressanta typer av målningar. Välj själv vad som blir mer intressant för dig och starta din resa, studera och försök vad du vill! Vi önskar dig ett trevligt arbete och den största framgången i din verksamhet!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: