Cara cat kain dengan teh

Selalunya banyak jahit wanita manakala pembuatan mainan lembut dengan tangan mereka sendiri atau anak patung Tilda, menghadapi cabaran untuk memilih tisu yang dikehendaki naungan coklat cahaya. Bagi kes-kes itu, saya ingin memberitahu anda, bagaimana untuk cat kain dengan teh, dan putar linen putih biasa ke kain warna yang anda perlukan.

Oleh itu, bagaimana untuk cat teh kain Arahan langkah demi langkah.

1. Untuk memulakan, mengambil periuk besar atau apa-apa bekas lain yang sesuai tuangkan ke dalamnya dengan air sejuk dan larut dalam ia beberapa sudu teh hitam semula jadi. Saya yakin bahawa semua orang tahu di mana untuk membeli teh di Moscow, Kiev dan Novosibirsk, jadi dengan ini anda tidak akan mempunyai sebarang masalah.

2. Seterusnya, letakkan periuk teh di atas api dan biarkan ia mendidih. Setelah itu, larutan yang dihasilkan dengan perlahan-lahan terancam melalui penapis atau kasa tiga lapisan dan tambah ke dalam air sedikit garam meja biasa, supaya cat itu diperbaiki dengan baik pada kain itu.

3. Kemudian kami mengambil kain yang akan kami cat, kami akan menurunkannya ke dalam cecair dan kami akan memasak selama kira-kira sejam, kacau sekali-sekala supaya cat itu terletak sama rata.

Cara cat kain dengan teh

4. Apabila proses pencelupan itu telah selesai dan kain anda akan mendapat warna yang dikehendaki, kita akan mengambil beliau dengan teliti dari cecair teh dan bilas beberapa kali, pertama di dalam air suam dan kemudian sejuk, sehingga ia menjadi telus.

5. Seterusnya, kami akan memerah sedikit kain kain yang kami dicelupkan dan goncangkannya dengan baik, supaya kain itu meluruskan dan gantungnya kering.

6. Kering kering mesti disetrika dengan besi hangat tetapi tidak panas dan kita boleh memulakan proses kreatif untuk mencipta mainan dengan tangan kita sendiri.

Cara cat kain dengan teh

Juga dengan cara ini bukan sahaja boleh menghasilkan mengotorkan memotong bilah, tetapi apa-apa jenis kain pakaian, melaksanakan sebagai toning warna tunggal, dan menyebabkan corak dengan menggunakan berus lebar yang berbeza atau corak menyebarkan tertentu daun teh kukus individu.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 − = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: