Album untuk setem dengan tangan sendiri

Baru-baru ini, dalam salah satu kelas induk kami, kami memberitahu anda bagaimana anda boleh membuat album khas untuk duit syiling anda sendiri, hari ini kami ingin meneruskan topik mengumpul dan menceritakan tentang penciptaan diri album untuk setem.

Mereka yang serius mengambil perhatian besar dalam mengumpul setem tahu dan memahami betapa pentingnya kekayaan pemungut mereka disimpan dalam album mudah dan berkualiti tinggi yang bukan sahaja dapat menampung keseluruhan koleksi, tetapi juga memastikan penjimatan yang dapat dipercayai untuk keturunan. Lagipun, sebenarnya, setem, duit syiling, pingat, dsb. - adalah nilai sejarah yang benar yang membolehkan kita belajar dan mengingati sejarah kita. Lebih banyak mengenai hobi pengumpulan seperti itu, anda boleh mengetahui di laman web khas Numismat Online, yang akan memberitahu anda banyak perkara menarik dan mungkin membangkitkan semangat anda untuk memperoleh hobi yang menarik.

Jadi, buat album setem, kita perlukan:

- kadbod berwarna dan putih;

- pensil mudah;

- penguasa;

- fail telus;

- gunting;

- kertas putih;

- gam "Momen".

Huraian kerja mengikut langkah-langkah.

Langkah pertama. Ambil kertas putih dan buat templat untuknya, untuk album masa depan kami. Untuk melakukan ini, gunakan pensil dan penguasa, melangkah dari kedua-dua bahagian tepi selebar 4 cm, menggambar segi empat tepat sama sepanjang lebar, panjang keseluruhan lembaran, dan ketinggian, mengikut saiz jenama terbesar ditambah 4 mm.

Langkah kedua. Seterusnya, gunakan gunting, potong segi empat tepat yang disediakan dan dapatkan tingkap sempit yang sama.

Langkah ketiga. Kemudian kami letakkan templat tersebut pada sekeping kadbod berwarna, membuat tanda tingkap dan berhati-hati memotongnya.

Album untuk setem dengan tangan sendiri

Langkah keempat. Selepas itu, kami mengambil satu lagi kadbod, kali ini kami meletakkan putih kadbod berwarna dengan tingkap dan putih, dan dengan pensil mudah kami meletakkan tanda dalam bentuk titik, sudut tingkap.

Langkah kelima. Kemudian kami memotong jalur dari fail yang telus, sama panjang ke tingkap, dan ketinggian kurang daripada tingkap dengan lima milimeter, dan gam dengan gam ke kepingan kadbod putih mengikut tanda yang ditandakan sebelumnya, seperti poket.

Album untuk setem dengan tangan sendiri

Langkah keenam. Selepas itu, kami menyambungkan helai putih dengan poket dengan helaian berwarna dan gam mereka bersama-sama, mengakibatkan helaian pertama album untuk setem.

Album untuk setem dengan tangan sendiri

Langkah ketujuh. Dengan prinsip yang sama, kami membuat semua helaian lain dan menyambungkannya ke folder folder. Dikeluarkan album setem - Saya sudah bersedia!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

56 − = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: