Applique på emnet “sopp”: ideer og mesterklasser

I mellom- og eldre grupper kan barn allerede utføre mer komplisert håndverk, og de er sikker på å være interessert i appliqué "sopp", som lar deg ikke bare gjøre kreativitet, mestre arbeidet med ulike materialer, men også ha det gøy, gåta gåter og spille dynamiske spill. I likhet med andre aktiviteter i barnehagen foregår ISO-kreativitet i et spillform, slik at barn ikke bare gjør noe med egne hender, men lærer også mer om den omkringliggende naturen og dens fenomener.

Applique på emnet

Leksjon: appliqué "sopp"

Forbered deg på leksjonens lærer må: abstrakt "applikasjons sopp", Forbered ytterligere rekvisitter for klasser, materialer som barn trenger for den kreative prosessen. Under slike aktiviteter kan du inkludere å utvikle tematiske tegneserier og barnesanger, dette vil bidra til å skape det rette stemningen for arbeidet i gruppen.

På høsten vil barna gjerne lære mer om sopp, og søknad om temaet "sopp" vil være en utmerket trening for det grunne fastlandet av hender og oppmerksomhet. Som regel er den første kunnskapen som barn får om sopp og bær, knyttet til en tur gjennom høstskogen med foreldrene sine. Mens foreldrene er engasjert i "stille jakt", er barna glade for å observere en rekke sopp i størrelse og form, gjemmer seg under et lag med nåler og løvverk. Forskolebarn stiller mange spørsmål, og foreldre tålmodig svarer på dem: viser hvilke sopp som kan samles, hvordan man ser etter dem. Men foreldre må ta hensyn til sikkerhetstiltak: For det første er det nødvendig å følge nøye med barnet til et nysgjerrig barn ikke bestemt seg for å grunnlegge sin sopp, ikke slikker skitne fingre, så hvis du har et barn med ham inn i skogen, bør han holdes under tilsyn av voksne. Så det var interessant og morsomt, gi det som en kurv og be ham om å samle kongler, fargerike blader, kongler, kvister og andre naturmaterialer, som kan deretter være nyttig for barns kreativitet.

Applique på emnet

Sammendrag: Søknaden "sopp"

Leksjon "Applikasjons sopp" - Dette er ikke bare kreativitet, men også en utviklende leksjon for barnet, noe som gjør at han kan lære mer om de forskjellige soppene og stedene de bor i. For dette trenger pedagogen å forberede bilder med fargerike bilder.

Gjennomføring av barns søknader fra papir om temaet "Høst" forskolearbeideren får de første ferdighetene til å komponere sammensetningen, og lærer også regler for arbeid med forskjellige materialer og teksturer.

Applique på emnet

Det første papirverket vil introdusere mellomgruppen til elementære ferdigheter med å jobbe med materialer: de ferdige formene vil bli kuttet i to deler, slik at de vil lære å jobbe med saks og kutte dem i en rett linje. Når du arbeider med saks bør barn være forsiktige og forsiktig, du kan ikke la dem snurre, løpe rundt i gruppen. Læreren må vise hvordan han holder verktøyet riktig i hendene.

Opplæreren bør også trekke barnets oppmerksomhet på at undervisningen bør holdes i orden og oppfordret med godkjenningsordene til de førskolebarn som utfører alle handlinger svært nøye og nøyaktig.

Applique på emnet

Under slike leksjoner utvikler ikke bare barnas fantasi og kreative ferdigheter, men vokabular er beriket, og kjærlighet og respekt for miljø, natur og skog blir tatt opp.

Applique "sopp" i middelgruppen Utføres på landskapsark eller pappplater hvis du bruker tunge materialer (for eksempel forskjellige kornblandinger). Læreren på forhånd bør utarbeide et utvalg av sopp, tegnet på et ark, også hvert barn trenger en pensel for lim, en beholder med lim, saks og servietter.

I abstrakt av leksjonen på søknad "Sopp" Det er også nødvendig å legge inn ulike tematiske gåter, som lett kan gjettes av barnebarn.

Applique på emnet

Applique "sopp" i middelgruppen

Før det utføres i mellomgruppen appliqué "sopp-bær", Det er nødvendig å gjennomføre foreløpige leksjoner med barn: Fortell hvilke sopp eller bær som er spiselige, og som ikke kan spises mens du ser illustrasjonene. Det er viktig å vise at en slik artikkel kan gjøres ikke bare fra papir, men også ved hjelp av plastikk, så en egen leksjon skal brukes til modellering.

Sammendrag av leksjonen på søknadstemaet "sopp" inkluderer spilldelen: For eksempel kan du først spørre barna hva de vet om sopp, hvor de vokser og hvordan man finner dem, som samler sopp og hvorfor. Forbereder for den kreative prosessen, må vi også spørre om de delene som soppene består av, fordi barna skal vite at de trenger å holde et bein og en hatt med forskjellige farger. Fortell også barna at hvis du ser på toppen av hatten, så er formen rundt, og hvis du ser fra siden, blir den en halvcirkel, mens du må vise silhuetter av sopp. Det er nødvendig å forberede flere forskjellige maler, slik at førskolebarn vet at hver sopp har en annen form, størrelsen på beinet og hetten.

Applique på emnet

Maler for søknader til hjem og barnehage kreativitet finnes på Internett og skriv ut på skriveren, og du kan kutte fra de gamle barnas smykker, som barnet allerede har mistet interessen for.

Begynn aktivitet kan være "sopp plukkere" av spillet: læreren tilbyr barna leke gjemsel med en sopp picker, og så snart musikken slutter å spille, de må sitte på huk ned til sopp kan ikke finne dem, og ta med seg hjem. Og under lyden av musikk kan barna hoppe og ha det gøy.

Leksjonen skal begynne med å demonstrere elementene og forklare hvordan vi skal bruke dem til å få applique fra papir "sopp". Først må du vise den runde blanken, hvorfra hatten skal formes: du må vise hvordan du bretter den i halvparten, og legger merke til at kantene etter bøyning skulle falle sammen. Brettlinjen skal være nøye stryket og nå har vi en halv sirkel.

Etter at veilederen har bøyd opp arbeidsstykket tilbake, er det nødvendig å være oppmerksom på barna som nå stripen indikerer skjæringslinjen, så med en saks er det nødvendig å kutte en rund figur rundt den. Fra det tomme "torget" må du kutte et rektangulært ben som viser prosessen med en detaljert forklaring.

Når to elementer er klar for påføring av farget papir, er det nødvendig å lime dem på papirbasis: trekker seg tilbake fra bunnen par centimeter (heri ytterligere babyer klebet gress) trenger for å lime fot, børsting motsatt side et tynt lag av PVA lim. Deretter lim hatten, som skal passe godt mot benet.

Når delene limes, bruk et serviett for å fjerne overflødig lim. På enden, ta en grønn stripe med 3 cm bred kutt fra papir, klipp det med et "gress" og lim det på undersiden av bunnen slik at beinet ser ut av gresset. Dette er det enkleste kunstverket som barn kan gjøre, Applikasjon "sopp" i seniorgruppen krever allerede andre, mer komplekse og teksturerte materialer.

Applique på emnet

Påføring av sopp i den eldre gruppen

Den mest interessante søknad om temaet "sopp" i seniorgruppen - denne applikasjonen av semolina "Mukhomor" eller bokhvete groats "Olje". Elementer av figurene er det nødvendig å dekke sopp korn, for eksempel, på et ark man tegner nipler, og deretter belagt med klebemiddel og strø hatten bokhvete, og belagt med klebemiddel ben stenke ris eller semule. Det gjenstår å vente til kornene limes og ornamentet kan betraktes som klart, i tillegg kan det dekoreres med andre elementer: papirgress eller sol.

Applique på emnet

Å vakkert og pent viste seg Applique "sopp", maler må brukes hvis du ikke selv kan tegne figuren. På malen er ikke bare konturen trukket, men også andre elementer, for eksempel hvite flekker på det røde sopphodet.

For å utføre "Amanita", kan du bare bruke semolina, men på forhånd må det farget. Slike materialer kan brukes i fremtiden, og skape de mest originale maleriene: for eksempel et vinterlandskap eller en sommerklarering ved sjøen, som grunnlag ved hjelp av maler fra fargesider.

Groats kan farges i hvilken som helst farge eller nyanse ved hjelp av gouache maling og spesiell teknologi. Selvfølgelig bør denne oppgaven ta på foreldrene, og deretter beundre hva den opprinnelige søknaden viste seg på emnet "sopp" i den eldre gruppen.

Applique på emnet

For farging skal malingen fortynnes i en blanding av alkohol og vann, tatt i like store mengder. Farging gjøres i en plastskål, en liten sik er også nødvendig, hvorved de ferdige grynene og et stykke papir blir gnidd for tørking.

Fortynner gouache med væske, husk at jo mer vann du legger til, jo lysere skyggen, dette gjør at du kan lage flere nyanser fra en farge og farge croupen i dem. For prøven fortynnes som følger: en skje med maling for to skjeer med alkohol og to spiseskjeer med vann. Dimensjonen skal være forsiktig, bruk en skje, og fortsetter å røre, en tynn trickle å helle rumpen slik at det ikke er noen klumper. Den ferdige blandingen må være våt, ikke våt. mengden væske må være mindre enn manga. Fingre trenger å male rumpen slik at malingen er jevnt fordelt: denne prosessen kan tiltrekke seg barn. Allerede i løpet av denne prosessen begynner kornene å tørke opp og bli krummende. Da legger de ut et jevnt lag på et papirark og legger seg på vinduskarmen til det tørker helt. Hold materialet i glassglass, ta ut etter behov, fordi det kan gjøres av det appliqué "sopp" i den forberedende gruppen.

Applique på emnet

Søknad "sopp": maler

Hvis du ser inn abstrakt "Application svamp" senior gruppe erfarne lærere, vil du finne at i klassene klarer de å kombinere arbeid med forskjellige materialer, noe som gir ytterligere utvikling av krummer fra tidlig år.

Applique på emnet

Når den flerfarget manchaen er klar for deg, må den være dekket med limte områder av malen: Ben og sirkler på hodet til "Amanita" er hvite, og selve hatten er rød, og ytterligere detaljer kan gjøres. Når alle kornene står fast, kan fundamentet vendes slik at de som ikke kan bli sittende fast faller.

Applique på emnet

I barnehagen eller ungdomsskolen kan du utføre en annen utrolig liten trifle i denne teknikken - en collage "Miracle Mushroom", bare denne gangen som et hovedmateriale som limes til basen, vil virke vev.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: