Needlework needlework. Kolyada dukken. Master klasse med trinnvise bilder

Snart Nyttår, og etter ham kommer til våre hjem en fantastisk, lys julferie. Frosty natt, knirker snø, klokkeklokke, latter og carols. I dag var våre forfedre en dukke med navnet Kolyada. For en kort tid i historien. Kolyada - ferien i vintersolhverv, feiringen ble holdt fra solstiden til jul.

På dette tidspunkt ble de sterkeste frostene observert, i henhold til gammel tro, sammenfallende med spree av urene ånder og onde hekser. Feiringen av Kolyada med sin munterhet og optimisme uttrykte troen på uunngåelighet av seieren til gode prinsipper over ondskapens krefter. For å hjelpe Kolyada til å vinne og kjøre bort onde ånder, sang og danset folk som feiret ham, brann brann hele dagen.

dette Doll Carol - et symbol på solen og gode relasjoner i familien. Hun var en burly kvinne kledd i alt nytt og elegant. På hennes vegne ønsket caroling folk lykke og velstand. De sang glede og glorifiserte vertene til sangen. På noen steder endte julevåpen i nærheten av brannen med ønskene til det gode til seg selv og kjære og forbrenningen av Kolyada.

The Kolyada Doll Den er laget av en sag av et tre eller en rulle av et stoff. I posene som henger fra midjen er brød og salt. For en belte, en kost som Kolyada kjører bort, er den urene kraften koblet til. Kolyad var igjen i huset i et år. Det ble antatt at det bringer lykke, fred og harmoni i familien. Et år senere ble karolen brent og laget en ny eller den gamle dukken var skjult til neste år. La oss lage denne dukken med egne hender. Til deg selv, familie eller venner. En gave til sjelen og sjelen!

Du trenger litt materiale. Lett bomullsstoff til kofferten. Lys, elegant stoff (helst også av bomull, fordi i gamle dager av silke og brokade ikke gjorde dukker) for klær. En liten rød klut til pouch-nodules. Braid å dekorere hodet. Tråd, nål, sakse, jeg tror du er alltid til stede. Vi kutter ikke stoff for dukkenes kropp, men rend, og for klær er det mulig å kutte dem.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Kolyadas dukke er en mesterklasse.

Kolyada-dukken er ikke liten, ulnar, dvs. dens vekst fra fingertoppene til albuen (i gjennomsnitt ca. 30 cm). Grunnlaget er laget, som jeg allerede skrev, fra en tresag (helst en bjørk) eller fra et tett stoffskøyt av lyse farger. Tykkelsen på rullen må være minst 3 cm i diameter, og da vil dukken vise seg å være for tynn, og vi, motsatt, trenger det.

Jeg fant ikke et passende tre å kutte. Hun gjorde en rulle, tykk nok til at dukken kunne stå. Vi bandasjerer skatken på tre steder. Den første ligaturen symboliserer hodet, det andre, som vanlig, navlestrengen (så tradisjonelt er de laget på småpuder ved å bytte klær). Den tredje rammen, tror jeg, symboliserer bena, men dessverre har jeg ikke informasjon som bekrefter dette faktum.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Kolyas bryst er stort. Det symboliserer velstand, fortjeneste. Derfor lagrer vi ikke! To firkanter av lett stoff tett fylt med bomull eller en synton, stram i form av knuter.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Vi knytter brystet og knytter det til bagasjerommet.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Hendene er laget av to parrede deler: palmer og ermer. Palmer er laget av to små firkanter av stoff, bretter dem som knopper.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Ermer er laget av samme stoff som antrekk. Skyv palmen inn i ermet, stram den og vri den til forsiden. De resulterende hendene er bundet til torso på brystnivå med håndflatene oppe.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Hodet er dekorert med en stripe med tynn blonder (sying) og fletning. Det viser seg en veldig vakker ogelie.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Vi syr en skjorte. Vi tar en flap av vev i bredde som er lik grepet av dukkenes bryst +2 eller 3cm. Lengde - som du vil. Du kan sy en lang, men du kan til midten av kofferten. Vi legger en søm langs lengden på skjorten. Det er som et rør laget av klut. På den ene siden legger vi sømmen "fremover nålen", dette vil være samlingen på nakken, stingens lengde er 0,5 cm. Endene på tråden er ikke avskåret, men vi slipper jevnt fra begynnelsen av sømmen og på slutten.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Vi setter t-skjorten på innsiden og legger den på dukken, slik at skjorten på skjorten ser opp. Vi strammer nakken på skjorten, jevnt fordeler foldene.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Skjorta ned, hender også.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Kjolen er sydd veldig enkelt. Vi tar stoffet i livet, knytter forkleet.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Vi forbereder knuter. I en helles vi litt salt, og i en annen må vi legge litt brød. I stedet for brød brukte jeg hvetekorn.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Vi knytter begge knottene med en pigtail.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

En kost er laget av bast, halm eller tørt gress.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

En kost og knuter blir suspendert på Kolyadas dukke slik at de tydelig kan ses. Vi knytter et lommetørkle, knytter endene bak. Kolyada dukke med egne hender klar.

manuell håndarbeid. The Kolyada Doll

Og endelig, carols:

"Kolyada går på hellige kvelder,

Slår en carol i Pavly-landsbyen.

Gjør deg klar, landsbyboere,

La oss gå med kolyada!

Åpne brystet,

Få oppdateringen!

Åpne, peddlers,

Ta ut en krone!

Tilnærming, vær ikke sjenert,

Nå blir folkene underholdt.

Hvem vil være en djevel, og hvem vil lyve!

Og hvem vil ikke ha noen

La ham le et halvt dusin ganger! "

"Det var en julestjerne

På julaften

Hvem vil gi kaken,

Det er fullt av storfe,

Ovin med havre,

Hingst med hale!

Hvem vil ikke gi kaken,

Tom kyllingben,

Pest, ja skovle,

The Cowboy Cow. "

"I dag kom engelen ned til oss

Og han sang: "Kristus ble født!".

Vi kom for å forherlige Kristus,

Og gratulere deg på ferien.

Her går vi, hyrder,

Tilgivelse til oss alle synder.

Til huset er veien riktig,

Vi forherrer Guds Kristus. "

Forfatter: Rubleva Irina Nikolaevna

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 16 = 19

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: