Origami: Blommor av papper. Vi gör tillsammans. TOP – 50 idéer och mästarkurser!

Delikat, blygsamt, fält eller ljust, snyggt, exotiskt ... Alla blommor är generösa gåvor till naturens skönhet. De är skapade för att bli för människor en standard för nåd, skönhet och perfektion. Vi försöker att dekorera vårt hus med blommor, och det uttrycks inte bara i fördubbling av rum med keramik eller blomsterarrangemang. Hjälp i detta och artificiella dekorer, inklusive, origami blommor. Neat pappers knoppar, stjälkar och blad som efterliknar naturliga växter, är utrustade med en viss semantisk mening de bär en harmoni, en mängd olika former och färgkombinationer.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

origami - inte en enkel teknik och i vissa fall även mycket invecklad; men det finns steg-för-steg-system av en annan nivå av komplexitet, som kan användas av både nybörjare och erfarna "origami". Dessa typer av hantverk är gjorda av lakan av färgat papper, vilket lämnar opretentiösa buketter av violer eller fantastisk sofistikering av origamipaneler av blommor. Voluminous origami blommor dekorera inte bara heminredningen; ibland används de för att komplettera och dekorera gåvor, originalbuketter, hemlagade vykort och applikationer etc. När man köper en knäppning i fällbara knoppar, kommer de mer och mer att likna riktiga blommor och därigenom imponera och stunna synpunkter. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Det första hantverket i origami-tekniken är önskvärt att utföra strängt enligt systemen! Flera "Origami blommor. system"Gör prompten som tulpan, iris, lilja, steg, lotusblomma, påsklilja, tusensköna, etc. Också, enligt" blom- Origami "faldiga kretsar och mer komplexa produkter -. Kusuda eller modulära. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. tulpaner

En varm, uppriktig gåva blir en bukett tulpaner. Och låt det papper! Men hur många känslor i honom, positiva! Du kan reproducera denna skönhet från följande material och verktyg: färgat dubbelsidigt tätt papper, sax och lim. En oumbärlig egenskap är "Origami av papper - blommor »-schema, Steg-för-steg-illustrationer som kommer att bidra till vikning av arket så att resultatet inte förstör förbrukningen, men det var värt att spendera tiden. 
Till exempel, är ett fyrkantigt ark av papper av den valda färgen (oftast rött, rosa, gul eller vit) belägen på ytan av bordet, och dess diagonaler, och strikt horisontella veck görs. Arket återgår till sin ursprungliga position - rätnar ut. Sedan, som schematiskt indikeras, viks bladet på så sätt att en triangel bildas. Hjärtorna i figuren vänds och sidokanterna böjs uppåt och anpassar dem längs böjlinjen. På arbetsstycket hörn vänds igen och podgibayutsya fokus mönster: vänstra hörnet böja, lappar böj-making för diagonalen, och till höger in i den resulterande "fickan". De böjda kronbladen är anslutna. Stycket fortfarande mycket försiktigt blåsa sekelskiftet hålet underifrån sin linda, och mogna knopp intrikat böja tips på kronbladen. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Tulpan - ett bra alternativ origami blommor för nybörjare. Boxes-knoppar "sitta ner" på improviserade stammar från samma papper, twisted av ett rör eller färgad tråd. Efter att ha gjort mycket blommor kommer de ut med en utmärkt bukett med egna händer. Tulpaner passar bäst för barns kreativitet.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor från papper: Lotus eller vattenlilja

Att öva på att skapa pappersknoppar kan du använda origami-ordningen för barn och nybörjare "Lotus", som också liknar en blomma av en vattenlilja. För att göra detta, använd ett kvadratiskt papper i gult eller vitt. Den viks fyra gånger längs de horisontella och vertikala axlarna och räker sedan. Nu böjs alla 4 hörnen till den centrala punkten, bildar en fyrkantig tomt; och sedan upprepas åtgärderna för att notera hörnen till mitten igen. Produkten vänds över, och dess hörn är böjda inåt igen. Ändarna på hörnen vrids 90 grader, och figuren vänder tillbaka. Den framtida blomman är vänd inuti, samtidigt som kronbladet rätas ut.  

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Den beskrivna metoden är extremt enkel. Mer intressant och flera blommor origami från papper med egna händer "Lotus" är gjord enligt det andra, komplicerade systemet. Och för att få dem att se komplett kompletteras de av stora mörkgröna plana löv. Vattenlilja arket är gjord av en kvadrat papper som böjs längs den vertikala axeln och återgår till sin ursprungliga position. De motsatta sidorna av arket reduceras till den avsedda inflektionslinjen. Det resulterande arbetsstycket fördubblas horisontellt och efter - också vertikalt. Den inre delen är noggrant sträckt och fixerad med tejp eller limdroppar. Bladets hörn är något böjda, och den är limad till knoppens kant.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. irisar

En färgad irisblomma, som betraktas som en symbol för ljus, kan också vara av papper. Denna vackra växt i origami-tekniken består av följande monteringsenheter: en stam med ett blad och en knopp. Även utan att störa valsen, tack vare vilken blommorna samlas i en bukett, kommer det att finnas tillräckligt med en knopp, som ser väldigt elegant ut, även i singularen. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Instruktionen "Hur man gör en origamiblomma iris "börjar med stammen. Det förbrukningsbara materialet är ett kvadratiskt pappersark med grön färg. Det måste vikas ut på streckade linjer i schemat (steg 1,2), utplaceras och vändas. Sedan lindas de övre och nedre hörnen till mittlinjen, bildar lagren, och figuren återföljer sig igen. Ytterligare en vikning är gjord, och på varje "öppnar" en ficka och slätas. Ytterligare böjningar längs den horisontella axeln utförs enligt det illustrerade steg-för-steg-schemat (steg 6, 7). Stampreparationen viks framåt och i halva (steg 8-10), vilket begränsar detta steg med stammen och bildar samtidigt ett blad. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

En knopp är gjord av det andra pappersarket av blått eller blek lila färg. På origami-blomman papperstorget viks i halva på var och en av diagonalerna. Arbetsstycket jämnas och rullas över. Linjerna i mitten av sidorna är markerade (steg 3). Vinklarna är böjda mot centrala axeln längs de linjer som tidigare skisserats. Formade fickor öppnas och justeras (steg 5, 6). Därefter utförs vikningarna strikt enligt diagrammen som visas schematiskt, och i slutet öppnar kronbladen på knoppen.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

På samma sätt utförs trädgården lilja, men kronbladet vrider sig på stammen, till skillnad från "Hur man gör ett papper blomma origami iris ", för vilken alla 4 kronblad" bryter "i en vinkel på 90 grader.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Enkel blomma

Den mest populära och utbredd för origamiartefakter från papper är en enkel blomma som påminner om en anemon, krokus och andra primroser. Från sina knoppar bildar en fantastisk skönhetsbukett, inklusive origamibollar. Produkten kräver för exekvering en sådan uppsättning material: kontorsfärg och crepepapper, trä (idealiskt - bambu) pinnar, lim.
Produktens framsteg "Blommor från origami egna händer"Börjar med upphandling av 5-6 (för författarens val) papperskorgen är lika stora. Varje kvadrat är den framtida kronbladet. I allmänhet kan en enkel knopp bestå av fem element eller sex. Algoritmen för att lägga kronbladet är som följer:
- Kvadratet av papper viks i hälften och placeras uppåt av ett hörn;
- sidovinklarna reduceras till det övre;
- varje "upphöjt" hörn viks ner i halva;
- de erhållna vridningarna på båda sidor "vecklas", så att linjen av sidoböjning är i mitten;
- Vidare böjes "svängarnas" hörn nedåt och sidofragmenten av delen är vikta i halva längs viklinjer;
- Diamanten är insvept i en kona och fixerar de sammanfogade ändarna med lim eller tejp.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Till de sålunda erhållna färgade kronblad kan lägga till en kärna, som är skuren till en rektangulär remsa av annat papper (ofta kontrasterande) färg och skär lugg. Elementet är lindat av ett tätt rör på en träpinne, samtidigt som du klämmer ner den nedre kanten. Runt kärnan är "gå" knopp från de förberedda kronbladen. Efter att ha väntat på att limet torkar helt, är den improviserade stickstammen insvept i grönt crepepapper; från det är skurna och klistrade löv. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Blanks-knoppar av en enkel blomma är lämpliga för att skapa kusudama - den magiska skönheten av blomkulor. Att montera sådana produkter finns "Origami blommor »video eller motsvarande system. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. narcissus

Upprepa narcissusblomman, du bör vara mycket försiktig, även när du använder systemet och videoanvisningarna. Eftersom det inte är vanligt att ringa denna blomma! Men det finns en idé för ett barns hantverk: enkelt och okomplicerat i upprepning. I det här fallet, om en ansökan med origami-element är upprättad, använd den föreslagna modellen, vilken samlas in genom limning till basplattan.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Den komplicerade versionen tar längre tid. I enlighet därmed består knoppen av separata kronblad detaljer och ett frodigt volymetrisk centrum. Det finns också möjlighet att göra narcissus en modulär teknik, med hjälp av de stegvisa system som visas nedan. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. ros

Många schematiska instruktioner för vikning av origami rosor är de mest komplexa av alla befintliga. I dem ett oändligt antal invecklade element och handlingar, som är svåra att hantera utan viss färdighet. Men den stora önskan att reproducera denna raffinerade blomma pressar till perfektion. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

För att starta är enkelt, om ordet origami rosor är det här ordet tillämpligt alls. Till exempel, använd master klasserna "Blommor - origami för barn". Budet kan visa sig vara vridet (i den första varianten av systemet). Ett annat handgjorda objekt presenterar blommans drottning på ett annat sätt, och gröna blad måste nödvändigtvis göras till henne. Det är möjligt att göra ett misstag i något schema på grunden av markeringen av basarket och bokmärke de första kinks-lageret, och då behövs bara noggrannhet och svängning av handen. Följande system av papper rosor kommer att vara utmärkt hjälpare för kreativitet.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Modulära blommor

 
En mödosam uppgift är att göra modulära origamiblommor. Alla är baserade på små moduler, som i en produkt kan vara från 30 till 500 eller ännu mer (beroende på komplexitet och storlek). Och först och främst är det nödvändigt att förstå: hur man gör detta element, och först då att tas för modulära origami blommor.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Och vidare strängt kreativt arbete följer ... Det finns väldigt få konkreta system för modulära blommor. Ofta närvarande färdiga, färdiga hantverk. Därför, som drivs av egen fantasi och prover av andra mästare, pappersknoppar, stjälkar och löv rekryteras godtyckligt från modulerna, försök att föra båten till den naturliga växten både i utseende och storlek. Ta exempel på en tusensköna. Det kräver moduler av tre färger: vit, gul och grön. Blomman börjar från knoppens mitt och flyttar sedan till kanterna, som passerar från gult till vitt, bildar skarpa kronblad. 

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Idéer för modulära färger kommer att leda till följande illustrationer av hantverk.

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Origami: Blommor av papper. Att göra tillsammans

Fördelar med färger från papper:
- Origami blommor från papper Försvinn aldrig! Deras "friskhet" och primordialitet kommer att bevaras under lång tid. Detta kräver inte regelbundet vattning och trimning av ändarna av stammarna.
- Kostnaden för deras produktion är minimal och ganska obetydlig i jämförelse med inköp av en "levande" bukett.
- Klasser på vikande origamibuketter av blommor - detta är en underbar tidsfördriv och fritidsintressen, oavsett ålder, kön och intressen. 
- Kinesisk konst påverkar mästarens kropp positivt: lugnar nervsystemet, främjar kreativt tänkande och förbättrar humör. 
Därför kommer nöjen från hantverk endast att tas emot av dem som får sådan present som en gåva eller beundra produkten, men författaren i arbetet. Därför kan du inte bara dekorera ditt hus, utan också skapa trevliga gåvor till dina nära och kära. 

Origami: Blommor av papper. 50 idéer med foton

origami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommororigami blommor

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: