Pokok Bulgaria. Photinia. Foto dan perihalan. Bahagian 4

Pokok di Bulgaria. Foto

Pokok di Bulgaria. Foto

phoenix photo

Pokok di Bulgaria. Foto

Pokok-pokok Bulgaria masih belum berhenti memukau dengan kepelbagaian dan penampilan mereka. Ambil, sebagai contoh, daun foliinia, daun yang pada awal musim bunga kelihatan seperti musim luruh, tetapi pada masa yang sama penuh dan perayaan. Fotinia adalah milik keluarga Rosy. Genus fotinia merangkumi kedua tumbuhan daun dan daun malar hijau. Tanah air fonetik adalah Asia Tenggara dan New Zealand.

Sehingga kini, lebih daripada 40 jenis pokok renek ini diketahui. Antara jenis yang paling popular ialah Photonium Davidson, Photinia woolly, Photinia Red Robin, Photina Pilchataya, Photina Frazera dan lain-lain. Ketinggian maksimum gambar tidak melebihi 12 meter.

Diterjemahkan daripada perkataan Yunani hotinus seperti suara cemerlang. Lihatlah foto itu. Pokok Bulgaria - Photina, serta saudara terdekatnya - aronia, mempunyai daun berkilat, bujur dengan kilauan berkilat.

Photinia - pokok itu mencintai cahaya, ia tidak takut cahaya matahari langsung, jadi ia boleh ditanam di kawasan yang tidak dilindungi. Dengan cara ini, semak fotinia yang ditanam di matahari mempunyai pewarnaan daun yang lebih sengit daripada yang tumbuh di tempat teduh. Ia lebih suka tanah berkhasiat dan telap. Keasaman tanah untuk fotinia tidak penting.

Ia tumbuh dengan baik di tanah berasid dan alkali. Tumbuhan ini diterima dengan baik oleh kekurangan penyiraman yang berpanjangan. Sesetengah tukang kebun berjaya menanam fotinia pada chokeberry dan hawthorn.

Warna terang daun fotinia telah lama menarik perhatian tukang kebun dan oleh itu ia digunakan secara meluas dalam reka bentuk landskap. Tumbuh tumbuhan ini sangat baik untuk membentuk lindung nilai dan ladang-ladang yang bersendirian. Setiap pokok renek ditanam pada jarak 1-1.5 meter.

Pokok di Bulgaria. Foto

Pokok di Bulgaria. Foto

Pokok di Bulgaria. Foto

phoenix photo

The bush sangat bertoleransi pemangkasan, berkat yang dapat diberikan bentuk globular yang menarik. Photinia tahan terhadap pelbagai jenis penyakit dan perosak, bagaimanapun, kadang-kadang ia boleh dipengaruhi oleh kulat, akibat luka daunnya ditutup dengan noda berkarat. Bagi aplikasi praktikalnya, tidak seperti pokok dan semak lain, phononia tidak digunakan dalam perubatan, ia hanya digunakan untuk tujuan taman, dataran, taman dan rumah hijau.

Fotinia merujuk kepada pokok berbunga awal. Seperti ramai pokok-pokok di Bulgaria, Photina mula berkembang pada bulan Mac. Bunga-bunganya putih putih, dikumpulkan dalam perisai dan panicles 10-12 cm diameter. Bunga itu sendiri terdiri daripada lima kelopak dan bundle stamens berbulu. Ia akan mengambil masa 2-3 bulan dan pada akhir musim panas di tempat mereka akan muncul buah-buahan merah bulat, serupa dengan saiz epal kecil 2-3 mm.

Pohon di Bulgaria gambar - semak fotini, Cercis, Mahonia, Spiraea, mungkin, boleh dipanggil salah satu yang paling indah. Anda boleh menyebarkan fonetik dengan bantuan benih, keratan, cantuman dan lapisan.

Fotinia merujuk kepada spesies pokok subtropika malar hijau. Walaupun fotinia tergolong dalam tumbuhan iklim subtropika, sesetengah spesies dan jenisnya sangat bertolak ansur dengan musim sejuk yang teruk, khususnya menurunkan suhu di bawah 20 ° C. Salah satu spesies yang paling tahan beku dianggap bulu bulu.

Yang lain tidak kurang menarik dan cantik pokok-pokok di Bulgaria, foto dan penerangan tentang mereka yang anda akan lihat dalam catatan berikut.

Pokok di Bulgaria. Foto

Pokok di Bulgaria. Foto

phoenix photo

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

bunga phoenix

Anda setia, Ekaterina Ivanova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

38 − 31 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: