Burung Bulgaria. Glarus. Foto

Halo, hari ini saya ingin mendedikasikan artikel untuk glarus))

Ini luar biasa burung hidup hebat di Bulgaria, mereka berada di sini di mana-mana dan di mana-mana)) Jadi saya mengadakan sesi foto ...

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Ramai tahun burung Bulgaria tidak berhenti menimbulkan minat kepada para pakar ornithologists di seluruh dunia. Menurut data, di Bulgaria terdapat lebih dari 400 spesies burung, 12 di antaranya terancam. Sebagai akibatnya, penyeberangan dua laluan penghijrahan burung besar di Bulgaria, di wilayahnya terdapat sejumlah besar kedua-dua spesies burung tempatan dan burung-burung migrasi dari jauh ke luar negara.

Yang paling terkenal dan biasa burung Bulgaria - glarus, gulls, titmice, burung gereja, burung emas, burung hantu, elang, pelikan, burung hantu, penternak, cormorants, pengembala air, stroke batu dan lain-lain.

Burung Bulgaria, gambar yang anda lihat, seperti yang saya sudah tulis, dipanggil glarus. Mereka merujuk kepada keluarga gull dan, seperti rakan-rakan mereka, tinggal berhampiran pantai laut. Kelompok besar glarus - ini adalah ciri sebenar dan mengagumkan warna Bulgaria. Glarus adalah burung yang menyanyikan nyanyian karib.

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung-burung ini dicirikan oleh penyuaraan yang tidak pernah berlaku sebelum ini. Ramai yang mendengar suara glarus, bandingkan dengan meowing seperti kucing, menangis anak atau ketawa yang kuat. Bukan untuk apa-apa, nampaknya, orang-orang Bulgaria dari burung-burung ini telah dijuluki burung-burung tawa.

Ia hanya bernilai satu daripada mereka untuk suara, kerana ia disokong oleh pek keseluruhan. Dalam tergesa-gesa pujian mereka, burung sering melontarkan kepalanya. By the way, bunyi glarus diterbitkan walaupun pada waktu malam. Bayangkan betapa pelancong yang bertuah, di bawah tingkap yang mana kawanan burung merry berkumpul.

Mereka merujuk kepada burung laut akuatik, tetapi kumpulan besar mereka di pusat bandar Varna dengan jelas memberi kesaksian bahawa di dalam persekitaran bandar, di kalangan orang ramai, mereka merasa tidak selesa. Dan ini tidak menghairankan, kerana diet makanan glarus agak pelbagai. Di laut, mereka dengan senang hati memburu ikan, krustasea, moluska, sementara di bandar mereka mempunyai peluang untuk mempelbagaikan diet mereka dengan makanan tumbuhan dan haiwan.

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Burung gambar Glarus

Mereka dengan senang hati makan roti, bijirin, biji, serangga kecil, dan masih tidak keberatan menggali dalam tong sampah untuk mencari sesuatu yang "lazat." Glarus, gambar yang anda lihat, memindahkan sekeping roti yang besar ke dalam paruhnya. Nampaknya dia suka dia. Terutama banyak dari mereka berkumpul berhampiran kafe, kerana mereka tahu dengan baik bahawa pelancong, tentu saja, sesuatu yang mereka akan memperlakukan mereka.

Glarus adalah burung, yang sangat gemar mengambil semua yang ditinggalkan tanpa pengawasan. Oh, berapa ramai pelancong dengan kecerobohan dan kejahilan ciri-ciri pencuri kecil ini tetap tanpa beberapa perkara kecil yang tersisa di pantai.

Foto burung Bulgaria - glarus, jelas menunjukkan bahawa mereka mempunyai semangat persaingan dalam perjuangan untuk makanan. Untuk makanan mereka sudah bersedia untuk melawan bukan sahaja antara rakan-rakan suku mereka, tetapi juga dengan kucing dan anjing tempatan, di mana mereka tidak makan tanpa upacara.

Kesimpulannya, saya ingin mengatakan bahawa penduduk setempat telah lama digunakan dan hampir tidak memberi perhatian kepada kehadiran mereka, manakala pelancong akan mengingati pencuri-pencuri yang bising selama bertahun-tahun.

Burung gambar Glarus

Anda setia, Ekaterina

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: