Bourgas atau Varna? Di mana lebih baik untuk berehat dan hidup?

Namun, apa yang lebih baik Bourgas atau Varna? Jawapan untuk soalan ini adalah individu setiap orang, kerana ini atau percutian itu mempunyai wawasan sendiri untuk berehat yang selesa, dan juga mempunyai pandangannya sendiri. Sebagai permulaan, saya cadangkan membandingkan beberapa ciri-ciri Varna dan Bourgas. Saya fikir mereka akan membantu untuk membuat pilihan yang tepat bagi ramai yang memutuskan untuk melawat Bulgaria.

varna atau burgas

varna atau burgas

Apa yang lebih baik daripada Burgas atau Varna?

Mengenai Varna, saya sudah banyak diberitahu, tapi hari ini saya ingin tinggal lebih terperinci di kota Burgas, supaya anda mempunyai idea mengenainya. Terlepas dari mana bandar-bandar yang lebih baik - Varna atau Burgas, rehat di Bulgaria pastinya tidak akan kekal tanpa kesan.

Burgas adalah bandar kelima terbesar di Bulgaria. Pemukiman pertama orang Rom di daerah ini sejak abad ke-1 Masehi, pada waktu ini mereka berhasil meninggalkan banyak jejak kewujudan mereka di wilayah kota modern. Pantai-pantai di bandar pasti akan menggembirakan anda bukan sahaja dengan kebersihannya, tetapi juga dengan banyak hiburan yang menyeronokkan.

Di sini anda mempunyai peluang untuk menunggang ATV, pisang air, kapal layar dan bot laut, turun dari slaid air yang tinggi, lawatan tiket dengan bot, dan secara umum, bersenang-senang di kafe dan restoran pantai. Jika anda memutuskan untuk berehat di Bourgas tanpa baucar, maka seperti di Varna anda mempunyai peluang untuk menyewa sebuah apartmen untuk seluruh keluarga.

Ingatlah itu menyewa sebuah apartmen di pinggir kota Burgas boleh jauh lebih murah daripada di pusat bandar, kelebihan ini dinikmati oleh sejumlah besar pelancong, kerana wang yang diperolehi mengenai perbezaan dalam menyewa apartmen boleh digunakan untuk tujuan lain. Bas-bas bas dari Burgas ke bandar-bandar lain di Bulgaria bergerak sepanjang hari. Jadi, tiba di Bourgas, anda boleh pada bila-bila masa pergi ke mana-mana bandar di Bulgaria untuk melihat pemandangan. Jarak antara Burgas dan Varna adalah 136 km. Perjalanan dengan kereta dari Varna ke Burgas akan mengambil masa kira-kira satu setengah jam.

Pemandangan Burgas

Dan apakah pemandangan Bourgas? Di Varna anda sudah tahu tarikan pelancongan mana yang menarik pelancong. Pemandangan Bourgas tidak kurang menarik, walaupun mereka jauh lebih sedikit daripada di Varna. Di bandar anda mempunyai peluang untuk melawat Muzium Sains Arkeologi dan Sains Alam, muzium sejarah Burgas, penempatan kuno "Akve Kalide".

Bandar ini juga menempatkan sebuah dolphinarium yang besar, sebuah taman dengan tarikan air dan monumen. Dengan semua ini, demi keadilan, perlu diperhatikan bahawa bandar ini mempunyai muzium sains semulajadi, di mana koleksi besar pameran etnografi dikumpulkan, termasuk sulaman, lukisan, pakaian kaum Bulgarian kuno.

Di Burgas, sebilangan besar hotel telah dibina lebih awal, bersedia untuk menerima pelawat mereka pada bila-bila masa sepanjang tahun. Menurut beberapa maklumat, jumlahnya melebihi 50 pcs. Lebih baik untuk menempah bilik di hotel Bourgas terlebih dahulu.

Anda juga mempunyai peluang untuk melawat di menara terkenal Burgas di dunia atau runtuhan benteng Pirgos, yang dibina pada Zaman Pertengahan. Walaupun usia mereka, mereka dipelihara dengan sempurna hingga ke hari ini, dan bahan-bahan fosil terbaik yang terdapat di atas runtuhan benteng itu jatuh ke dalam muzium bersejarah. Sehingga kini, penggalian arkeologi sedang dijalankan di kawasan kubu. Di kota Burgas, seperti di Varna banyak mata air mineral.

Burgas mandi, dibina beberapa meter dari mata air penyembuhan, sehingga hari ini dianggap simbol kota Burgas. Walaupun begitu, bangunan-bangunan itu dipelihara dengan baik dan dengan itu menarik pelancong dan penyelidik zaman kita. Muzium Sains Semulajadi tidak akan meninggalkan mereka yang berminat dengan sumber alam, flora dan fauna di rantau ini. Di dalamnya anda dapat melihat lebih daripada 200 spesies ikan Laut Hitam, serta tumbuh-tumbuhan unik yang dilindungi. Di Burgas terdapat juga philharmonic, drama drama dan opera. Dari tahun ke tahun mereka mengumpul sejumlah besar pelancong yang tidak peduli dengan muzik klasik.

Sama seperti di bandar-bandar lain di Bulgaria di Burgas, sepanjang tahun, melewati semua jenis pameran dan perayaan, di mana anda dapat melihat banyak perkara menarik.

Walau bagaimanapun, di tempat pertama laut adalah apa yang pelancong melancong di Bulgaria. Walaupun hakikat itu jarak dari Bourgas ke Varna kecil, perlu diperhatikan bahawa Laut di Varna lebih hangat daripada di Burgas perintah 2-3C. Pada masa yang sama pada musim sejuk terdapat hampir tidak ada hujan di Varna, manakala dari bulan Disember Burgas adalah tertakluk kepada salji berat. Bagi mereka yang suka memanjakan "pasir emas" warna cahaya, lebih baik memilih pantai Varna.

Pantai Bourgas ditutup dengan pasir warna coklat gelap, yang dikaitkan dengan batu mineral individu, khususnya, deposit magnetit yang besar. Bourgas mengikut kawasan jauh lebih rendah daripada Varna. Varna adalah sebuah bandar yang pelik, dengan banyak jalan-jalan berliku dan lemas di dalam pokok-pokok hijau. Bourgas pula jauh lebih muda daripada Varna dan berbeza dengan seni bina muda.

Bersama-sama dengan bangunan bertingkat moden di Malaysia Burgas adalah sebilangan besar monumen seni bina, yang menarik pelancong dari semua negara. Salah satu monumen ini adalah Gereja Katedral Saints Cyril dan Methodius. Dengan cara ini, Cyril dan Methodius dianggap sebagai orang suci yang paling dihormati di bandar ini, kerana mereka dianggap sebagai pengasas abjad.

Mengenai pelbagai sumber Internet, masih ada perselisihan tentang hakikat bahawa, apa bandar yang lebih baik, Varna atau Burgas. Rekreasi di bandar-bandar ini mempunyai ciri-ciri sendiri. Mengenai ini, bagaimanapun, tiada siapa yang akan membantah.

Sekiranya anda akan mengembara dengan kereta tanpa bantuan pengangkut jalan raya, maka "Peta Varna - Bourgas " anda akan memerlukannya dalam perkara ini. Anda boleh mencari peta di Internet.

Tetapi bagaimana dengan kehidupan sosial dan rekreasi di bandar-bandar ini? Varna dianggap bandar yang lebih muda, direka untuk orang dinamik. Di Varna terdapat sejumlah besar disko, bar, restoran, kelab yang terletak. Bourgas lebih statik, memaksakan dan dengan irama hidup diukur sebuah bandar di mana tidak ada tempat untuk tergesa-gesa dan sibuk. Sesetengah pelancong mendapati bahawa Burgas adalah sebuah bandar jenis desa dengan cara hidup yang khas. Bagi mereka yang mencari pengembaraan dan emosi segar, tiada apa yang perlu dilakukan di dalamnya.

Berkenaan dengan di Varna, terdapat lebih banyak prospek dalam hal ini. Seperti yang diketahui oleh ramai orang, yang telah berpindah ke kediaman tetap di Varna, tidaklah masalah untuk mencari kerja di bandar untuk orang-orang khusus.

Sekiranya anda ingin berpindah ke tempat kediaman tetap di Bulgaria, ingatlah di Varna, harga hartanah sedikit lebih tinggi daripada di Bourgas. Sekiranya anda ingin membeli rumah murah, maka, sudah tentu lebih baik untuk melakukannya di Burgas. Oleh itu, untuk memahami sepenuhnya apa yang sedang berlaku, bandar mana yang lebih baik - Burgas atau Varna, anda perlu melawat bandar ini dan lain-lain dan pengalaman anda sendiri untuk merasa di mana anda merasa lebih selesa.

Bagi alam sekitar, di Varna, udara jauh lebih bersih daripada di Bourgas, kerana di bandar ini ada gabungan kimia dan kilang minyak yang tidak hanya mencemarkan udara, tetapi juga menyelimuti kota dengan anak dan jelaga. Smogs dan bau tumbuhan kimia dari Burgas sering mencapai batas Varna.

Berapa banyak dari Burgas ke Varna?

Berapa banyak dari Burgas ke Varna anda perlu meluangkan masa bergantung terutamanya pada jenis pengangkutan yang anda akan dapatkan. Anda boleh mendapatkan dari satu bandar ke bandar lain dengan kereta, teksi, bas atau kereta api anda. Sebagai peraturan, pelancong memilih bas tempatan. Jadi selama bertahun-tahun ia telah berkembang bahawa pengangkutan kereta api Bulgaria tidak popular.

Jadual waktu Varna - Burgas, serta harga untuk penerbangan jarak jauh boleh dilihat di laman web rasmi stesen bas Varna. Di Varna terdapat dua stesen bas besar - stesen bas tengah dan stesen bas "Mladost".

varna atau burgas

Stesen Bas Pusat di Varna terletak di tengah-tengah kota di boulevard "Vladislav Varnenchik" 158. Bas dari stesen bas pusat Varna ke Burgas pergi 5-6 kali sehari. Selain itu, dalam perjalanan mereka memanggil di semua penempatan, yang sangat meningkatkan tempoh perjalanan. Tiket benar perlu membeli berdiri dalam barisan. Harga tiket ialah kira-kira 15 levs.

Sekiranya anda tidak mempunyai masa untuk membeli tiket di pejabat tiket, anda boleh melakukannya secara langsung di dalam bas dari pemandu. Dalam 300 m dari stesen pusat terdapat autogar swasta (stesen bas) "Mladost". Bas Varna-Bourgas berjalan setiap jam, dari jam 7 pagi hingga 19 malam, jadi tidak ada masalah untuk mendapatkan dari satu bandar ke bandar lain.

Di samping pejabat tiket dan ruang tunggu, terdapat bar snek, bilik bagasi, tandas dan juga pejabat syarikat perjalanan dan syarikat trak di bangunan stesen bas. Di hadapan stesen bas terdapat tempat letak kereta untuk kereta, di mana untuk 2 levs anda boleh meletak kereta sepanjang hari.

Anda juga boleh mendapatkan dari Varna ke Burgas dengan kereta api, tetapi anda perlu membuat pemindahan dalam kes ini, yang tidak begitu mudah, terutamanya jika anda melakukan perjalanan dengan anak-anak.

Ramai yang berminat untuk mengetahui, berapa banyak pemindahan Varna - Burgas. Pada dasarnya pembawa mengambil kawasan 1 singa untuk 1 km. Itulah perjalanan dari Varna ke Burgas akan dikenakan biaya sekitar 130-140 leva. Walaupun perjalanan teksi akan lebih mahal daripada bas perjalanan, ia mempunyai banyak kelebihan, termasuk kelajuan dan keselesaan perjalanan. Saya cadangkan anda menggunakan perkhidmatan pemindahan jika anda melakukan perjalanan dengan bagasi besar atau bayi.

Majoriti pemandu teksi tahu Rusia dengan baik dan melewati pemandangan yang mereka suka bercakap tentang mereka. Oleh itu, anda bukan sahaja akan mencapai destinasi anda dengan pantas, tetapi juga mendapatkan lawatan automatik tambahan.

Mengenai pembelian hartanah di Varna, Burgas atau mana-mana bandar lain Bulgaria adalah yang terbaik untuk menghubungi agensi hartanah. Walaupun walaupun mereka mengambil peratusan, dengan bantuan mereka pembelian perumahan akan kos beberapa kali lebih murah.

Ini adalah Bulgaria yang indah dan misteri. Varna atau Burgas, dan mana antara bandar-bandar ini lebih baik, terserah anda, semua maklumat telah difailkan untuk tujuan maklumat.

Foto. Varna

varna il bourgas

varna il bourgas

varna il bourgas

varna il bourgas

varna il bourgas

SCF Black Sea Tall Ship Regatta 2014. Varna. Bulgaria

regata Varna 2014

regata Varna 2014

Pameran madu di Varna

varna atau burgas

Anda setia, Ekaterina Ivanova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: