Φυτά και λουλούδια της Βουλγαρίας. Κρεμμύδι

Καλησπέρα, σήμερα θα σας πω κρεμμύδι, αυτά είναι μικρά λουλούδια που είναι διάσπαρτα σε όλο το Primorsky Park από το Μάρτιο έως τα τέλη Απριλίου, τότε αντικαθίστανται από άλλα λουλούδια!

κρεμμύδι

Κρεμμύδι - ένα από τα πρώιμα ανθισμένα πολυετή βολβοειδή φυτά, μια οικογένεια φυτών κρίνος. Εξωτερικά, είναι πολύ παρόμοια με τον στενό συγγενή του πουλί, μόνο στο τελευταίο τα λουλούδια δεν είναι κίτρινα, αλλά λευκά. Τα λουλούδια κρεμμυδιών κρεμμυδιού είναι σε σχήμα τουλίπας, συλλέγονται σε ταξιανθίες ομφαλού. Ο μέγιστος αριθμός χρωμάτων σε μια ταξιανθία είναι 7 τεμ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φυτό είναι εντελώς ανεπιτήδευτο, και αναπτύσσεται καλά τόσο στον ήλιο και σε σκιερά μέρη.

Η ρίζα του φυτού αντιπροσωπεύεται από ένα κρεμμύδι. Ο αριθμός των λαμπτήρων σε κάθε είδος μπορεί να είναι διαφορετικός. Για παράδειγμα, το κρεμμύδι είναι μικρό, έχει δύο βολβούς, ενώ το κίτρινο κρεμμυδάκι έχει μόνο ένα κρεμμύδι. Τα πρώτα λουλούδια φαίνονται ήδη στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά το λιώσιμο του χιονιού. Το ύψος του φυτού δεν υπερβαίνει τα 20 εκατοστά. Ο καρπός είναι ένα τριαντάφυλλο πετσέτα μέσα στο οποίο συλλέγονται μικροί σπόροι.

Οι πρώτες εικόνες, ένα κρεμμύδι που περιγράφεται σε ανατομικό τμήμα, βρέθηκαν στο βιβλίο του γερμανικού βοτανολόγου Jacob Sturm, το οποίο εκδόθηκε το 1796.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το δημοφιλές όνομα αυτού φυτά - κρεμμύδια χήνας. Περιγραφή της εξωτερικής εμφάνισης του φυτού παρήχθη από τον αγγλικό βοτανολόγο Thomas Gage προς τιμήν του οποίου επισήμως στη βοτανική ονομάζεται κρεμμύδι που ονομάζεται γκέι.

Αναπτύσσεται όπως στα λιβάδια, τα περιθώρια, τα χωράφια, τις πλαγιές, στις δασικές εκτάσεις, αλλά και στις πλαγιές των βουνών. Λόγω της διακοσμητικότητάς της, το κρεμμυδάκι παρατηρήθηκε από ερασιτέχνες καλλιεργητές που την καλλιεργούν σε παρτέρια. Η καλλιέργειά του δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Τα άγρια ​​φυτά αναπτύσσονται σε οικόπεδα κήπων όχι χειρότερα από τα καλλιεργούμενα φυτά. Διαδώστε το κρεμμυδάκι με βλάστηση διαχωρίζοντας τους κόβους της κόρης, που σχηματίζονται άφθονα κοντά στο κεντρικό μητρικό κρεμμύδι. Μπορούν να φυτευτούν σε άνοιξη και πτώση.

Λουλούδια - κρεμμύδια χήνας στη Βουλγαρία δεν θεωρούνται ως απειλούμενο είδος, αλλά στη Ρωσία περιλαμβάνεται στο κόκκινο βιβλίο της φύσης της περιφέρειας του Λένινγκραντ και της περιοχής Σμολένσκ.

κρεμμύδι

Φυτό - κρεμμύδι αναφέρεται σε ετερομερή και γεωφυσικά, δηλαδή σε φυτά με βραχύ βλαστική περίοδο, τα οποία περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους υπόγεια. Στην πραγματικότητα, όλα τα βολβώδη φυτά ανήκουν σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Τον Μάιο-Ιούνιο, ο καρπός ωριμάζει, μετά από τον οποίο πεθαίνει το εναέριο τμήμα του φυτού.

Το κρεμμύδι είναι διαφορετικό οι άνθρωποι αποκαλούν το κίτρινο χιονάνθρωπο, το κίτρινο άνθος, το κρεμμύδι του πτηνού, το κρεμμυδάκι, το μικρό toblak, το κίτρινο gusatnik. Εάν πιστεύετε ότι μια από τις παραδόσεις του λαού, τότε πολύ νωρίς την άνοιξη, τα λιβάδια και οι όρνιθες καλύφθηκαν με ένα χαλί κίτρινων λουλουδιών αυτού του φυτού. Η μετανάστευση άγριων χήνων, που επιστρέφει από μακρινές χώρες, πέταξε στα χωράφια σε ολόκληρα κοπάδια για να απολαύσει φρέσκο ​​χορτάρι και να ξεκουραστεί από μια κουραστική πτήση.

Αλλά όχι μόνο χήνες όπως αυτό, την άνοιξη τρώει με ευχαρίστηση και βοοειδή. Μην τον στερήσετε από την προσοχή και τις μέλισσες, που προσελκύει μια γλυκιά μυρωδιά, γι 'αυτό θεωρείται καλό μέλι. Έτσι, η παραγωγή μελιού του φυτού είναι 10-12 kg. νόστιμο μέλι από 1 εκτάριο.

Κρεμμύδι - βρώσιμο φυτό, που περιλαμβάνει βιταμίνες C, E, PP, Β, ιώδιο, θείο, κερατίνη, αιθέρια έλαια σκόρδου και οργανικά οξέα. Τα φύλλα και οι βολβοί έχουν χαρακτηριστική μυρωδιά σκόρδου, περίπου το ίδιο με εκείνο του άγριου σκόρδου που είναι γνωστό σε όλους. Πλούσιο σε μεταλλικά συστατικά και βιταμίνες, τα φύλλα χρησιμοποιούνται ευρέως για την προετοιμασία των σαλάτες, των κρεάτων και των ψαριών, των πάστας σάντουιτς και ως καρυκεύματα για τις σούπες και το μπορς.

Όχι για τίποτα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε κρεμμύδια χήνας ως προληπτικό μέτρο της έλλειψης βιταμινών. Οι βολβοί δεν καταναλώνουν τροφή, παρόλο που γίνονται βρώσιμα μετά από σύντομη θερμική επεξεργασία. Έτσι, για παράδειγμα, πριν από πολλά χρόνια οι αγρότες κατά τη διάρκεια των αδύναμων χρόνων συνέλεξαν τα φυτά μαζί με τους βολβούς, τα στεγνώσουν και στη συνέχεια προστέθηκαν στη ζύμη ψωμιού.

Υπάρχουν περισσότερα από 100 είδη κρεμμυδιών, που αναπτύσσονται στα εύκρατα γεωγραφικά πλάτη της Ευρασίας. Επίσης, κρεμμύδια χήνας ανακαλύφθηκαν από βοτανολόγους στη Βόρεια Αφρική. Το κρεμμύδι κίτρινο θεωρείται ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη. Λιγότερο κοινά κρεμμύδια χήνας είναι μικρά, κρεμμύδια χήνας είναι κοκκινωπά.

Κρεμμύδι όχι μόνο όμορφη στην εμφάνιση, αλλά επίσης βρήκε την εφαρμογή της στη λαϊκή ιατρική. Τα αφέψημα στη βάση του χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της επιληψίας, της έκχυσης, της ηπατίτιδας, του άσθματος, της σταγόνες, του ίκτερου. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της σκλήρυνσης και για την ομαλοποίηση του μεταβολισμού. Κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος, συνιστάται η λήψη ενός κουταλιού από βολβούς με μέλι.

Εξωτερικά για τη θεραπεία των πληγών και των δερματικών παθήσεων κάνουν τις κομπρέσες από τους βράχους με τριμμένο καλαμπόκι. Για τους ζωμούς μαγειρέματος χρησιμοποιώ και τα δύο λουλούδια και τους βολβούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις στη χρήση του, εκτός από την ατομική δυσανεξία στη μυρωδιά του σκόρδου.

Βρέθηκε κρεμμύδι και εφαρμογή σε διαδικασίες κοσμετολογίας. Πολύ πριν από την εμφάνιση των σαμπουάν, οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια χρησιμοποίησαν βολβούς του φυτού για να προετοιμάσουν τα βάλσαμα μαλλιών. Επίσης προστέθηκε σε μάσκες προσώπου, αναμειγνύοντας με μέλι, ένα αυγό κοτόπουλου.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές συνταγές για τη λαϊκή ιατρική με βάση τα κρεμμύδια, δεν χρησιμοποιούνται σήμερα στην επίσημη ιατρική πρακτική και φαρμακολογία.

Κρεμμύδι, φωτογραφία που βλέπετε, γυρίστηκε σε ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε όλα τα λουλούδια από αυτόν να είναι πλήρως αποκαλυμμένα. Σε συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες και αργά το απόγευμα, τα φλιτζάνια των λουλουδιών σπάνια μπορούν να φαίνονται ανοιχτά.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: