Δέντρα της Βουλγαρίας. Κάστανα! Μέρος 8

Αγαπημένοι μου! Είδα κάτι πολύ όμορφο και ακατανόητο)) Μοιράζομαι φωτογραφίες μαζί σου και αργότερα θα γράψω τι είναι.

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

Άλογο καστανιάς - Ένα δέντρο που χρησιμοποιείται ευρέως για τον εξωραϊσμό πάρκων και κήπων. Η γενέτειρα των κάστανων είναι η Βαλκανική Χερσόνησος, από την οποία έχουν εξαπλωθεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται σαφές γιατί το δέντρο προτιμά ένα ζεστό και υγρό κλίμα. Στη Βουλγαρία, τα καστανιά ανθοκομούν μετά από ένα ζεστό κλίμα πριν τον Μάιο. Στο φυσικό περιβάλλον, τα άγρια ​​κάστανα προτιμούν να μεγαλώνουν κατά μήκος των πλαγιών των βουνών κατά μήκος των ποταμών των ποταμών. Τα κάστανα είναι κοινά στην Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σχεδόν παντού στην Ευρώπη.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη Γαλλία το κάστανο είναι τόσο σεβαστό από τους Γάλλους που από καιρό σε χρόνο γιορτάζουν μια γιορτή προς τιμήν του. Το όνομα των τμημάτων της καστανιάς είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό των περισσότερων δέντρων. Το κάστανο έχει ένα στέμμα, λουλούδια, φρούτα, κορμό, κλαδιά και μια ισχυρή ρίζα.

Το κάστανο αναφέρεται σε μονοκαλλιεργητά, φυλλοβόλα φυτά της οικογένειας οξιάς. Το μέσο ύψος του φυτού είναι 30-50 μέτρα. Ο κορμός του καστανιού αλέθεται, χρώματος σκούρου καφέ. Τα φύλλα είναι σπειροειδή - δύο σειρές. Μέχρι σήμερα, είναι γνωστά περισσότερα από 10 είδη κάχαντων.

Όποιος έχει δει ποτέ ανθοφορία κάστανα, είναι απίθανο να ξεχάσει αυτό το πραγματικά συναρπαστικό θέαμα. Στην κορυφή της ανθοφορίας, ολόκληρο το στέμμα του δέντρου καλύπτεται με χιονισμένα κεριά-ταξιανθίες.

Λευκά λουλούδια με ροζ χρώματα συλλέγονται στο καστανιές σε μακριές όρθιες πυραμιδικές ταξιανθίες, φτάνοντας σε μήκος 15 cm. Κοιτάξτε αυτό το κάστανο (φωτογραφία), το δέντρο, όπως μπορείτε να δείτε, σύντομα θα αρχίσει να ανθίζει. Τα φρούτα κάστανου είναι με τη μορφή τριών στρωμάτων κουτιά, καλυμμένα με αγκαθωτές σπονδυλικές στήλες, στο εσωτερικό των οποίων σπέρνονται σπόροι στρογγυλής μορφής καφέ χρώμα ωριμάζουν.

Η ομορφιά των ανθισμένων κάστανων τραγουδούσε πολλοί ποιητές. «Rozpovid »σχετικά με το καστανιά δέντρο μπορεί να βρεθεί και στην ουκρανική λαογραφία και λογοτεχνία. Είναι ενδιαφέρον ότι η πρώτη αναφορά του καστανιού, που σώζεται μέχρι σήμερα, μπορεί να βρεθεί στον αρχαίο ελληνικό μύθο. Σύμφωνα με αυτήν, μια μέρα ο Έρως έχασε τυχαία ένα βέλος και έπεσε σε μια άλλη καρδιά. Απογοητευμένος από την αποτυχία του, γύρισε στη θεά Αφροδίτη και ήρθε στη βοήθειά του. Διάσπαρτα στη γη οι μαγικοί σπόροι, από τους οποίους μεγάλωναν τα δέντρα, διακοσμημένα με κεριά, για να φωτίζουν τη γη τις νύχτες του Μάη, σε μια εποχή που ο Έρως ιδιαίτερα αφήνει τα βέλη της.

Αν θέλετε να δείξετε στο παιδί σας τι φαίνεται δέντρο καστανιάς, περιγραφή για παιδιά αυτό το δέντρο μπορείτε να βρείτε εύκολα στα παιδικά βιβλία για τη βοτανική.

Το κάστανο θεωρείται σύμβολο σοφίας, πρόνοιας και εξουσίας. Είναι σε θέση να προστατεύσει από το κακό μάτι, να διατηρήσει την αγνότητα και να αγωνιστεί πειρασμούς. Πολλοί άνθρωποι έχουν φτιαχτεί για να φορούν φρούτα καστανιάς στις τσέπες τους σαν ένα φυλαχτό που προστατεύει από τα κακά ξόρκια και τους άπιστους ανθρώπους. Επίσης, με τη βοήθεια των φρούτων κάστανων, μπορεί να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των χώρων από αρνητικές επιπτώσεις.

Και ξέρετε, πώς να αυξηθεί ένα κάστανο; Το δέντρο δεν είναι αρκετά απαιτητικό στο έδαφος, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται πολύ ηλιακό φως για πλήρη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Μπορείτε να καλλιεργήσετε μια καστανιά με τη βοήθεια ενός φρούτου ή ενός δενδρυλλίου. Η δεύτερη επιλογή, φυσικά, είναι πολύ απλούστερη και πιο αξιόπιστη. Φυτεύματα φυτών το φθινόπωρο σε κοιλώματα με βάθος 50-60 cm έτσι ώστε ο βασικός λαιμός να ήταν πάνω από το έδαφος. Για να σταθεροποιήσετε τα δενδρύλλια συνιστάται να κάνετε ειδικά ξύλινα στηρίγματα. Και μην ξεχνάτε το σπορόφυτο να μονώσει για το χειμώνα πεσμένα φύλλα ή ξύλο πριονίδι.

Δέντρο καστανιάς θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα δέντρα της περιόδου άνθησης, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η μυρωδιά των λουλουδιών καστανιάς είναι πολύ ελκυστική για τις μέλισσες, επομένως θεωρείται ένα από τα καλά φυτά μελιού. Μέλι καστανιάς έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες. Έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό σύστημα, εξαλείφει τα δερματικά εξανθήματα, βοηθά με στηθάγχη, κρυολογήματα, πνευμονία, γαστρίτιδα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του καστανιού

Τι άλλο είναι διάσημο το δέντρο του κάστανα; Περιγραφή των ιαματικών ιδιοτήτων του καστανιού μπορεί να βρεθεί ακόμα και στα αρχαία χειρόγραφα. Εφαρμόστε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Άλογο κάστανο έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, η οποία είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία των κιρσών, θρομβοφλεβίτιδα, έλκη ποδιών, αιμορροΐδες. Chestnut βάμμα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μονοπυρήνωση, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, limfogranuematoza, προστατικού αδενώματος.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες είναι φρούτα, φύλλα και λουλούδια καστανιάς. Πολλοί τύποι κάστανων χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων. Να θυμάστε ότι κάθε φάρμακο που βασίζεται σε κάστανο πρέπει να λαμβάνεται υπό την επίβλεψη των γιατρών. Η υπερβολική και ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων με βάση κάστανο μπορεί να προκαλέσει καούρα, ναυτία, έμετο. Αντενδείξεις για τη χρήση καστανιάς είναι ατοπική δυσκοιλιότητα, ακανόνιστος κύκλος εμμήνου ρύσεως, υπέρταση, γαστρίτιδα, εγκυμοσύνη και γαλουχία.

Φρούτα καστανιάς έχουν στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις, τονωτικές ιδιότητες. Στο σπίτι, με βάση τα χρώματα του καστανιού, μπορείτε να προετοιμάσετε βάμματα, κρέμες, αφέψημα, τσάγια. Το κάστανο χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στην ομοιοπαθητική. Λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε, όλα τα μέρη της καστανιάς έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιούνται ευρέως στην επίσημη λαϊκή ιατρική.

Marroni - βρώσιμα κάστανα, που διαφέρουν από άλλες ποικιλίες καστανιάς με μεγάλα και ασυνήθιστα γλυκά φρούτα. Η πατρίδα του βρώσιμου καστανιού είναι η Ασία. Ταυτόχρονα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τρώνε τα φρούτα του καστανιού αλόγου, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση με μοιραία έκβαση.

Από τους καρπούς του βρώσιμου καστανιού προετοιμάζουμε όλα τα είδη επιδόρπια, σάλτσες, μπισκότα. Λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν φρούτα καστανιάς που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μπύρας, η οποία έχει φαρμακευτικές ιδιότητες.

Για πολλά χρόνια, οι καρποί κάστανου έσωσαν τους αγρότες και τους φτωχούς από την πείνα, και έτσι ονομάστηκαν "ψωμί για τους φτωχούς". Για σήμερα στα πιο διάσημα και εξαιρετικά εστιατόρια του μενού μπορείτε να δείτε πιάτα με κάστανα.

Λοιπόν, τελικά, θέλω να πω ότι με τη βοήθεια ενός ερωτήματος αναζήτησης, σύμφωνα με το "Εικόνα καστανιάς", Μπορείτε να βρείτε έναν μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, εικονογραφήσεις από βιβλία, καθώς και φωτογραφίες που δείχνουν όμορφα κάστανα.

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

δέντρα της Βουλγαρίας

Σχετικά με το πώς ανθίζουν τα κάστανα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Πού και πότε ανθίζουν τα κάστανα; Φωτογραφία λουλουδιών καστανιάς

Με πίστη σας, την Ekaterina Ianova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

96 − = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: