Ογκώδη νάρκισσους από χαρτί. Master class με βήμα προς βήμα φωτογραφίες

Αυτή η κύρια τάξη στην κατασκευή νάρκισσους από χαρτί με τα χέρια τους θα είναι χρήσιμη για εκπαιδευτικούς, καθηγητές δημοτικών σχολείων και δασκάλους τεχνολογίας, γονείς και παιδιά από 6-7 ετών.

Προσφέρουμε ένα master class για την πραγματοποίηση ασφόδελος λουλουδιών, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη των δημιουργικών ικανοτήτων των νεότερων τους μαθητές, την εκπαίδευση ενδιαφέρον για τις τέχνες και βιοτεχνίες, καθώς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Ενσωμάτωση των εκπαιδευτικών περιοχών "Κοινωνικοποίηση", "Επικοινωνία", "Trud", "Cognition", "Δημιουργική τέχνη", "Ανάγνωση μυθοπλασίας".

Σκοπός:

 • ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων, οικολογική κουλτούρα
 • εκπαίδευση ενδιαφέροντος στις τέχνες και τις τέχνες.

Στόχοι:

 • Η ανάπτυξη της μνήμης, της προσοχής, της σκέψης, της παρατήρησης.
 • Δημιουργήστε την ιδέα των παιδιών για διακοσμητική και εφαρμοσμένη τέχνη και διδάξτε πώς να σχεδιάσετε ένα νάρκισσο λουλουδιών.
 • Εκπαίδευση περιέργειας και ενδιαφέροντος για τις τέχνες και τις τέχνες.

Η σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης ήταν πάντα ένα από τα πιο οξυμένα προβλήματα και πρόσφατα ανέλαβε τεράστιες διαστάσεις. Και υπό τις σύγχρονες συνθήκες, ο πλανήτης μπορεί να σωθεί μόνο από ανθρώπινη δραστηριότητα, πραγματοποιούμενη με βάση την βαθιά κατανόηση των νόμων της φύσης και την συνειδητοποίηση ότι ο άνθρωπος είναι μόνο μέρος της φύσης.

Η αλληλεπίδραση είναι εφικτή εάν κάθε άτομο έχει επαρκές επίπεδο οικολογικής κουλτούρας, οικολογικής συνείδησης, η διαμόρφωση του οποίου αρχίζει από την παιδική ηλικία και διαρκεί όλη του τη ζωή. Η οικογένεια, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης εκπαίδευσης, επιδεικνύουν ήδη επιμονή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ανατροφή.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι απαραίτητο να επιλυθούν διάφορα αλληλένδετα καθήκοντα στον τομέα της εκπαίδευσης, της ανατροφής και της ανάπτυξης των μαθητών:

 • Εκπαίδευση προσεκτικής, προσεκτικής στάσης απέναντι στα λουλούδια (στάση, ως προς το ζωντανό).
 • την ανάπτυξη του γνωστικού ενδιαφέροντος για τα λουλούδια (την πατρίδα τους, από την οποία προέρχεται το όνομά τους κλπ.) ·
 • ανάπτυξη δεξιοτήτων και δεξιοτήτων παρατήρησης λουλουδιών (άνθηση σε διαφορετικούς χρόνους).
 • το σχηματισμό της ικανότητας και της επιθυμίας να διατηρηθεί ο λουλουδικός κόσμος και, αν χρειαστεί, να την βοηθήσει (αφήνοντας ως ζωντανά αντικείμενα).

Θεωρητικό μέρος. (Ιστορία για το λουλούδι "Narcissus" και στην οθόνη που δείχνει φωτογραφίες από διαφορετικές ποικιλίες ναρκισσού).

Άνθη νάρκισσος το Μάρτιο-Απρίλιο και έχει έντονη και απότομη μυρωδιά. Ένα μεγάλο μπουκέτο από αυτά τα λουλούδια στο δωμάτιο είναι επικίνδυνο: μπορεί να προκαλέσει ζάλη. Δεν είναι αδιαμφισβήτητο ότι το όνομα του λουλουδιού προέρχεται από την ελληνική λέξη "narcao", δηλαδή "μεθυστική". Στο αρχαίο ελληνικό μύθο ένας όμορφος νεαρός Νάρκισσος απέρριψε σκληρά την αγάπη μιας νύμφης. Νύμφη του απελπιστική πάθος στερέψει και να μετατραπεί σε μια ηχώ, αλλά η κατάρα πρόφερε πριν από το θάνατό του: «Ας μην το Νάρκισσος απάντηση ανταποδώσει αυτό θα αγαπήσει»

Σε ένα ζεστό απόγευμα, ο νεαρός Νάρκισσος, εξαντλημένος από τη φωτιά, έσκυψε για να πιει από το ρέμα και μέσα στα φώτα του είδε την αντανάκλαση του. Ποτέ δεν έχω δει τον Νάρκισσο αυτής της ομορφιάς. και ως εκ τούτου έχασε την ειρήνη του. Κάθε πρωί ήρθε σε ένα ρεύμα, βύθισε τα χέρια του στο νερό για να αγκαλιάσει αυτό που είδε, αλλά όλα ήταν μάταια.

Ο Νάρκισσος σταμάτησε, τρώει, πίνει, κοιμάται, γιατί δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το ρέμα και να λειώσει σχεδόν μπροστά στα μάτια του, μέχρι να εξαφανιστεί χωρίς ίχνος. Και στο έδαφος, όπου είδε, την τελευταία φορά άναψε ένα αρωματικό λευκό λουλούδι με κρύα ομορφιά. Από τότε, οι μυθικές θεότητες της ανταμοιβής της μανίας έχουν διακοσμήσει τα κεφάλια τους με στεφάνια νάρκισσους. Σε διαφορετικούς λαούς και σε διαφορετικούς χρόνους ο νάρκισσος απολάμβανε αγάπη και είχε διαφορετικές έννοιες.

Ο Περσικός βασιλιάς Κύρος τον χαρακτήρισε «τη δημιουργία ομορφιάς, αθάνατης απόλαυσης». Οι αρχαίοι Ρωμαίοι συναντήθηκαν με τους νικητές των μαχών με κίτρινα νάρκισσους. Η εικόνα αυτού του λουλουδιού βρίσκεται στα τείχη της αρχαίας Πομπηίας. Στην κινεζική είναι υποχρεωτική σε κάθε σπίτι στις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, και κυρίως πολλά νάρκισσους εργοστάσιο στο Guangzhou (Canton), όπου αναπτύσσονται σε γυάλινες πλάκες σε υγρή ή εμποτισμένο με νερό, μικρά βότσαλα.

Στη Πρωσία, τα νάρκισσους ήταν σύμβολο αγάπης και ευτυχής γάμος. Το παντρεμένο κορίτσι πήρε το λουλούδι από το σπίτι των γονέων και το φροντίζει να μεγαλώσει, γιατί, σύμφωνα με την πεποίθηση, η ευτυχία της νέας οικογένειας εξαρτιόταν από το είδος της. Στην Ελβετία, στις διακοπές της ναρκισσού, την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, όλα τα κτίρια ήταν διακοσμημένα με πολύχρωμες σημαίες, και οι πόρτες των σπιτιών και των καταστημάτων - με γιρλάντες αυτών των λουλουδιών. Στους δρόμους και τις πλατείες υπήρχαν εορτασμοί.

Στην Ευρώπη Νάρκισσος έπεσε το 1570 από την Κωνσταντινούπολη, ως δώρο σε ένα από τα Αγγλικά άρχοντες, και σε πρώτη καλλιεργείται μόνο στον κήπο του, αλλά τότε θα είναι τόσο ενθουσιώδης ότι ήταν μια κοινωνία λάτρεις του νάρκισσους. Ο Νάρκισσος είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά των κηπουρών. Αναπτύσσεται σε ανοιχτό έδαφος σε περιοχές με μέτριο και ακόμη και κρύο κλίμα, όπου ανέχεται σοβαρούς χειμώνες χωρίς προστασία από τον παγετό.

Πρακτικό μέρος. Εκτέλεση νάρκισσους από χαρτί με τα χέρια τους.

Υλικά και εργαλεία για την κατασκευή λουλουδιών από χαρτί:

 • έγχρωμο χαρτί (πορτοκαλί ή κίτρινο, πράσινο).
 • κίτρινο κυματοειδές χαρτί.
 • κυβερνήτης.
 • ένα απλό μολύβι.
 • ψαλίδι;
 • κολλήστε ένα μολύβι (καλύτερη κόλλα PVA).

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Χύδην νάρκισσους από χαρτί - μάστερ

Έγινε ένα έγχρωμο κίτρινο χαρτί και ένα πρότυπο.

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Πήδησαν το κίτρινο φύλλο και γύρισαν το πρότυπο.

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Κόψτε τα πέταλα και στρέψτε τα λίγο. τα κολλημένα μαζί.

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Με πρότυπο

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Το κέντρο του λουλουδιού κόπηκε και κόπηκε από το κυματοειδές χαρτί.

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Η μέση του λουλουδιού ήταν τυλιγμένη σε ένα στρογγυλό μολύβι (χωρίς να το αφαιρέσετε από το μολύβι!) Κόλλα στο λουλούδι.

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Τα φύλλα του Narcissus μπορούν να κοπούν από λωρίδες πράσινου χαρτιού, ελαφρά στρογγυλεμένες στο πάνω μέρος.

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Ογκώδη νάρκισσους από χαρτί έτοιμο. Με την προετοιμασία πολλών χρωμάτων μπορείτε να πάρετε διαφορετικές σύνθετες εικόνες.

Ογκώδη νάρκισσους από χαρτί. Φωτογραφίες

ογκώδη νάρκισσους από χαρτί

Συντάκτης: Levin Ναταλία Stanislavovna, Μεθοδιστών, καθηγητής πρόσθετη εκπαίδευση Maud "Τεχνικές Δημιουργικότητας Κέντρο Orekhovo-Zuevo δημοτικό διαμέρισμα", Likino-Dulyovo.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 9 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: