Τεχνική ζωγραφικής

Σε διάφορους χώρους, δημοπρασίες - συναντάμε πολλά όμορφα βαμμένα γυάλινα περίπτερα για κεριά, βάζα, πλάκες κλπ. Αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι είναι πραγματικά να φτιάξετε μια τέτοια ομορφιά στο σπίτι;

Σήμερα, θα γνωρίσουμε τέτοια είδη τεχνική ζωγραφικής γυαλιού. τεχνικές ζωγραφικής γυαλί μπορεί να διαιρεθεί σε δύο κύριους τομείς, τα οποία είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο σε υλικά, τα στάδια της διαδικασίας της ζωγραφικής και το τελικό αποτέλεσμα: την τεχνική της ζωγραφικής στο γυαλί επικάλυψης (αδιαφανή) χρώματα? τεχνική βαφής σε γυαλί με διαφανή (βαμμένα) χρώματα.

ζωγραφική σε γυαλί

Τα στάδια της εργασίας είναι διαφορετικά για καθένα από αυτά. Στην πρώτη περίπτωση - η τεχνική της ζωγραφικής γυαλιού με ακρυλικά χρώματα ουσιαστικά δεν διαφέρει από την εργασία με ακουαρέλες, γκουάς, άλλους τύπους χρωμάτων. Τα χρώματα μπορούν να αναμιχθούν όπως σας αρέσουν, τοποθετημένα επάνω ο ένας στον άλλο, δημιουργώντας σκιές, ημιτόνες, απαλές αποχρώσεις. Αν είστε περισσότερο ή λιγότερο έμπειρος καλλιτέχνης, τότε δεν θα είστε σε θέση να εργαστείτε στην τεχνική της ζωγραφικής γυαλιού με ακρυλικά χρώματα. Εάν αρχίζετε ακριβώς τον τρόπο σας στον καλλιτεχνικό τομέα, πρώτα πρέπει να μάθετε τις γενικές αρχές της εργασίας με τα χρώματα, να μάθετε τα βασικά του σχεδίου.

Στη δεύτερη περίπτωση - πρώτα στο γυαλί με ειδικό μολύβι ή δείκτη, τραβιέται ένα σαφές περίγραμμα της εικόνας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα outliner κατά μήκος του περιγράμματος, εφαρμόζεται μια λεπτή γραμμή ανακούφισης. Το εσωτερικό του σχεδίου καλύπτεται με διαφανή χρώματα για γυαλί.

Εάν τα χρώματα που χρησιμοποιείτε απαιτούν την πυροδότηση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το έργο για λίγο στο φούρνο, θερμαίνοντας στη θερμοκρασία που καθορίζεται στις οδηγίες για τις μπογιές.

Τεχνική ζωγραφικής σε γυαλί - δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ληφθεί για αρχάριους. Εάν υπάρχει μια επιθυμία - δοκιμάστε, και μπορεί κάποτε να σας καλέσει ο πλοίαρχος αυτής της υπόθεσης!

Εάν αρχίζετε ακόμα - σας συνιστούμε να αναθεωρήσετε την τάξη master για να εργαστείτε σε αυτό το είδος ζωγραφικής.

Επίσης δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρον Κινεζική τεχνική ζωγραφικής. Καλείται επίσης ζωγραφική στο ύφασμα - μπατίκ. Είναι μία από τις τρεις αρχαίες κινεζικές μεθόδους χειροποίητων χρωματιστών πολύχρωμων υφασμάτων.

Κινέζικη ζωγραφική

Με αυτή τη μέθοδο βαφής στο ύφασμα, χρησιμοποιείται κερί. Το κερί εφαρμόζεται στα όρια του μοτίβου και αυτό εμποδίζει την ανάμειξη χρωμάτων. Ως μοτίβα του σχεδίου χρησιμοποιούνται γεωμετρικά στοιχεία και εικόνες ανθρώπων, λουλουδιών, πτηνών και ζώων. Μετά την εφαρμογή των χρωμάτων, τα υφάσματα αφήνονται να στεγνώσουν τελείως. Μετά από αυτό, το ύφασμα πλένεται καλά με ζεστό νερό, το οποίο διαλύει το κερί.

Κινέζικη ζωγραφική

Εδώ εξετάσαμε τέτοιους ενδιαφέροντες τύπους ζωγραφικής. Επιλέξτε τον εαυτό σας τι θα είναι πιο ενδιαφέρον για εσάς και ξεκινήστε το ταξίδι σας, μελετώντας και δοκιμάζοντας αυτό που σας αρέσει! Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη δουλειά και την κύρια επιτυχία στην επιχείρησή σας!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: