Μάστερ στην παραγωγή παπαρούνας από ύφασμα

Καλή ώρα της ημέρας, μάστορες και τεχνίτες!

Δεν βρήκατε στον ιστότοπο master class για την παραγωγή παπαρούνες από ύφασμα και αποφάσισε να διαλέξει τη δική της μέσα στο διαγωνισμό "Handicraft Joys". Το MK μου έχει σχεδιαστεί για όσους δεν δημιουργούν επαγγελματικά χρώματα από ύφασμα. Για να κάνω μια παπαρούνα στο MK μου δεν χρειάζεστε ειδικές δεξιότητες και εργαλεία.

λουλούδι από ύφασμα

Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία:

  • ύφασμα δύο χρωμάτων για το λουλούδι και για τον πυρήνα του, κατά προτίμηση πράσινο και κόκκινο.
  • νήμα μαύρο, βελόνα?
  • βαμβακερό μαλλί και ένα κομμάτι από βαμβακερό μαλλί.
  • ψαλίδι;
  • κόλλα PVA;
  • πρέζα μάνγκο?
  • κερί, ταιριάζει ή ελαφρύτερο.
  • ένα απλό barrette, εάν κάνετε ένα κλιπ για τα μαλλιά ή μια καρφίτσα για μια καρφίτσα.

Ας αρχίσουμε λοιπόν. Διαχωρίζουμε το βαμβάκι στο μισό. Από ένα κομμάτι fleece κυλάμε μια μπάλα, με διάμετρο περίπου 1 cm. Τυλίξτε το με μισό δίσκο και συνδέστε το με μια χορδή. Κόβουμε έναν κύκλο από τον πράσινο ιστό με το μέγεθος ενός δίσκου βαμβακιού, το τυλίγουμε με το προκύπτον κενό και το επαναδέσμουμε ή το ράφουμε με ένα νήμα για αντοχή. Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα νήμα, διαιρέστε τη σφαίρα πυρήνα σε τμήματα, στερεώστε το νήμα στη βάση. Παραμένει να κόψετε την περίσσεια και να ράψετε τις άκρες. Ο πυρήνας της παπαρούνας είναι έτοιμος.

λουλούδι από ύφασμα

Τώρα θα κάνουμε στήμονες. Για να το κάνετε αυτό, βιδώστε το νήμα με τρία δάχτυλα. Οι περισσότερες στροφές, οι ασαφείς οι στήμονες θα είναι. Αφαιρέστε προσεκτικά το χάνκ από το χέρι και συνδέστε το νήμα στη μέση. Ράψιμο στον πυρήνα. Ομοιόμορφα κατανεμημένο και κολλημένο.

λουλούδι από ύφασμα

Ενώ η κόλλα στεγνώνει, θα κόψουμε τα πέταλα. Κάνουμε ένα σχέδιο χαρτιού. Η αναλογία του πέταλου και του πυρήνα θα πρέπει να είναι περίπου η ίδια με τη φωτογραφία. Το μοτίβο τοποθετείται διαγώνια πάνω στο ύφασμα, κόβουμε 8-9 πέταλα.

λουλούδι από ύφασμα

Οι άκρες κάθε πέταλου πρέπει να λειωθούν στο κερί. Αυτό γίνεται πολύ προσεκτικά, δεν χρειάζεται να φέρετε το πέταλο πολύ κοντά στη φωτιά, διαφορετικά θα ανάψει. Όταν χαράζετε τα άκρα των πετάλων, πρέπει να τεντώσετε τα δάχτυλά σας λίγο, τότε η άκρη θα είναι πιο εμφανής. Στον τόπο όπου θα τοποθετηθεί το πέταλο στο λουλούδι, οι ρυτίδες σχηματίζονται στα δάχτυλα, η άκρη φέρεται στο κερί και το ζεστό πιέζεται από τα δάχτυλα. Εδώ είναι τι πήρα:

λουλούδι από ύφασμα

Με αυτό το σημείο, η κόλλα στον πυρήνα θα πρέπει να στεγνώσει. Κόβουμε τις άκρες των στήμονες, τις εξομαλύνουμε. Λιπάνετε τις άκρες με κόλλα και βυθίσατε στο μάγκο, έτσι ώστε να μην κολλάνε μαζί τους, χτενίστε τους με βελόνα ή οδοντογλυφίδα.

λουλούδι από ύφασμα

Όταν η κόλλα στεγνώνει, συλλέγουμε το λουλούδι, ράβοντας τα πέταλα στον πυρήνα. Εδώ είναι ένα λουλούδι που έχω:

λουλούδι από ύφασμα

Παραμένει να επισυνάψετε μια καρφίτσα στην καρφίτσα ή να στερεώσετε ένα κλιπ για τα μαλλιά. Απολαύστε τη δημιουργική σας δουλειά!

Συντάκτης: Τατιάνα Κασκέεβα

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: